« terug naar overzicht

Canal Pride groot succes voor Trans!Gender!Bender! boot

Afgelopen zaterdag voeren voor het eerst genderbenders en transgenders in al hun kleuren mee in de Canal Pride. De boot kreeg veel aandacht van de omstanders en de media.

Met twee boodschappen voer de kleine, kleurige en opvallende Trans!Gender!Bender! boot van King Betty, Transgender Netwerk Nederland en Noodles mee in de Canal Parade op 7 augustus op de Amsterdamse Prinsengracht: Aandacht voor genderdiversiteit en herdenking van transgenders die zijn vermoord.
Op open stukken gracht toonden de opvarenden borden met teksten als “Tender to all gender” , “travestiet”, “gendermeisje”, “drag king”, en andere eigen termen voor onze genderexpressies en identiteiten. Het door de opvarenden gecreëerde schouwspel aan genderdiversiteit en verscheidenheid in genderexpressies leidde tot enthousiasme aan de kade en op andere boten.

Bij het in stilte tonen van rouwborden met daarop de namen, sterfdata en doodsoorzaken van een aantal transgenders, reageerden mensen met opgestoken duimen en applaus.

Persreacties

Het persbericht is opgepakt door diverse kranten. Het Parool schreef over de vele transgenders die gediscrimineerd, op school, op het werk, op straat, slachtoffer zijn van geweld  of worden vermoord. Zo heeft de AVRO die met het COC voor de beeldreportages zorgde, heeft de Trans!Gender!Bender! Boot  aandacht gegeven. Er werd de gelegenheid gegeven om te vertellen wat transgender is.

In zijn geheel was deze eerste deelname een succes in een Canal Parade die zoveel nieuwe boten had. Volgend jaar weer?

foto van de Trans!Gender!Bender! boot

(© foto: Daphne Channa Horn)

Meer foto’s van de boot door Daphne Channa Horn zijn te vinden op flickr

Reageer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.