« terug naar overzicht

De woorden achter de discriminatie

Hoe vaak doen transgenders aangifte van discriminatie? Dat is een vraag die nu niet te beantwoorden valt. Daar kan gelukkig verandering in gebracht worden. Jouw hulp hebben we daar wel voor nodig.

Discriminatie en bedreiging van transgenders en mogelijk ook geweld tegen transgenders gaat gepaard met bepaald taalgebruik door de daders. Wij willen van jou weten met welke woorden jij bijvoorbeeld ooit bent uitgescholden of bedreigd omdat je transgender bent.

Kennis

Met de kennis van die woorden kan er gezocht worden in de aangiftes van de politie. Dan kunnen er zomaar meer naar boven komen dan waarvan de politie zelf weet had. Wil jij ons en de politie helpen hier inzicht in te krijgen?

Reageer dan hieronder, via Twitter, Facebook of mail ons info@transgendernetwerk.nl de woorden of combinaties van woorden die tegen jou gebruikt zijn bij discriminatie, bedreiging en geweld.

We hopen natuurlijk dat de meeste transgenders niet die vervelende ervaring hebben. Maar we kunnen het helaas niet negeren dat discriminatie nog veelvuldig voorkomt. Kennis geeft ons de mogelijkheid om de politie, gemeenten en de overheid bewuster te maken van discriminatie van transgenders.

Reageer

2 reacties op “De woorden achter de discriminatie”

  1. Petra van Dijk schreef:

    Ik ben in de afgelopen twee jaar, twee keer nageroepen/uitgescholden op straat; 1 x “homo” en 1 x “travestiet”

  2. antoinette huijbers schreef:

    Ik heb vaak heftige woorden naar me toe geslingerd gekregen, maar een van de meest heftige woorden waren wel de volgende: monster! monster! je bent geen vrouw maar een man!, monster! monster! En dat luidkeels in mijn straat door een fietser die zelfs toen ik binnen was en de trap opliep doorging met roepen en dat gedurende een halve minuut (hij fietste op en neer in de straat al maar roepend, het ging maar door). Hiervan heb ik overigens aangifte gedaan.
    En ik was alleen maar boodschappen wezen doen en liep met een zware tas over de stoep op weg naar huis. Hij begon al te schreeuwen toe hij achter mij fietste.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.