« terug naar overzicht

Deel jouw ervaring met de Transgenderwet

Deel jouw ervaring met de Transgenderwet

Sinds 2014 is het mogelijk om zonder medische ingrepen je geslachtsregistratie te wijzigen. Dat jaar trad namelijk de Transgenderwet in werking. In 2017 gaan regering en parlement bekijken of de wet wel goed werkt en of deze verbeterd moet worden.

TNN vindt het belangrijk dat bij deze evaluatie transgender personen goed gehoord worden. Daarom gaat TNN jullie ervaringen en meningen verzamelen. Dus ben jij transgender en heb je met de wet te maken gekregen of wil je er juist gebruik van maken? Deel dan jouw ervaring met ons.

De huidige wet kent een leeftijdsgrens van 16 jaar. Iedereen die jonger is kan op geen enkele manier de geslachtsregistratie wijzigen. Daarom roept TNN juist ook ouders van transgender kinderen op om hun mening te delen.

TNN gaat alle reacties samenvatten en deze informatie delen met de politici die deze wet gaan evalueren. Jouw ervaring en mening kunnen TNN helpen de Transgenderwet te verbeteren.

Ga naar het reactieformulier

Reageer

2 reacties op “Deel jouw ervaring met de Transgenderwet”

  1. […] de voorstellen van de Staatscommissie wetgeving worden. TNN pleit er daarom voor dat er in de evaluatie van de Transgenderwet extra aandacht uit gaat naar dit onderwerp. Er kan vooruitgelopen worden op het voorgestelde […]

  2. Sandra schreef:

    Sommige zwembaden fitnesscentrum doen moeilijk
    Bv aparte kleedruimte of hebben alleen heren en dames kleedkamers ruimte geen oplossing
    Wat ik ook graag zou willen bv na geslacht weiziging na een jaar of meer castratie als de persoon dat wil en als de geslacht weiziging er is als makkelijker aan hormonen bv voor borsten na een aantal jaar
    Zelf onderga ik weinig problemen of nix op straat (regio waar ik woon)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.