« terug naar overzicht

Eerste Amsterdam TransPride 26 juli van start

Zaterdag 26 juli vindt om 19:00 de opening van TransPride plaats in het Manor Hotel in Amsterdam. Niemand minder dan Maxim Februari, auteur van het boek ‘De Maakbare Man’ zal de opening met zijn aanwezigheid opluisteren.

Het is voor het eerst dat er tijdens de Amsterdam Gay Pride ook een TransPride georganiseerd wordt. De organisatoren zijn TransAmsterdam, Stichting Transgenders Noord-Holland, Trans United en Stichting Transman.

De eerste TransPride krijgt ook een thema mee:

“LisTen and be CreaTive! Don’t forget the T”

Tijdens de TransPride is er een informatiemarkt, meetingpoint, boekprestentatie. lezing, workshop, fototentoonstelling, meet and greet evening for transmen, speeddate, pubquiz, transpoetry, transbeauty en natuurlijk het Transgender/LGBTQ Café.

Iedereen die belangstelling heeft is van harte welkom. Download hier het volledige programma van TransPride.

BOI, Song of a Wanderer

Op de openingsavond zal ook de boekpresentatie van het fotoboek ‘BOI, Song of a Wanderer’ plaatsvinden. BOI, Song of a Wanderer is oorspronkelijk gemaakt om de levensomstandigheden van een jonge generatie in beeld te brengen in landen waar de politieke en religieuze kwesties een probleem zijn. BOI werd uiteindelijk een universeel verhaal over innerlijke strijd, over de zoektocht naar je ware zelf. BOI is het relaas geworden over het leven van Nitzan Krimsky, een lesbisch meisje die een mooie homojongen wordt. Het levenspad van Nitzan laat een wereld zien waarin definities van man en vrouw misschien niet zo vastomlijnd zijn als we denken dat ze zijn. BOI de film en het fotoboek illustreren de betekenis van gender. De gelijknamige documentaire zal op 27 juli te zien zijn in het EYE filmmuseum.

 

Reageer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.