« terug naar overzicht

FRA lanceert Europese LHBT-enquête

Maandag 2 april is het grootste LHBT-onderzoek dat ooit in Europa gehouden is van start gegaan. Dit gebeurt door middel van een grootscheepse enquête die tot eind juni 2012 via www.lgbtsurvey.eu is in te vullen.

Behalve incidentele nieuwsberichten over de discriminatie van lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT-)mensen, is er in de EU nauwelijks onderling vergelijkbare informatie verzameld over de dagelijkse ervaringen van LHBT-mensen in betrekking tot discriminatie. Daarom heeft het Grondrechtenbureau van Europa (FRA) nu de allereerste online-enquête in de Europese Unie gemaakt om een juist beeld te krijgen van het leven van lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender mensen (18 jaar of ouder). Hiermee probeert ze hun ervaringen in kaart te brengen. De enquête wordt gehouden in de 27 EU-lidstaten (waaronder Nederland) en Kroatië.

De resultaten van de enquête zullen de agenda voor de komende jaren voor de gelijke behandeling van LHBT burgers bepalen, onder meer via de ontwikkeling van richtlijnen voor gelijke behandeling van LHBT’s. De enquêteresultaten zullen nationale en Europese overheden en NGO’s in staat stellen hun activiteiten doelgerichter te maken, met als doel LHBT’s te ondersteunen in hun leven en zich vrij te kunnen uiten in een niet-discriminerende omgeving.

LHBT Telt

De enquête is volledig anoniem (op geen enkele wijze zullen gegevens van de deelnemers en hun sessies worden opgeslagen). Het onderzoek wordt uitgevoerd door Gallup, een professioneel enquête- en adviesbureau.

Naarmate er meer mensen van verschillende achtergrond de enquete invullen, zullen de resultaten betrouwbaarder worden en zal er meer naar worden geluisterd.

Het is dus van cruciaal belang voor het succes van de enquête dat deze een brede doelgroep bereikt via deelnemers die de enquête online invullen, per e-mail doorsturen, deze op sociale media plaatsen, of gewoon door hun eigen LHBT-vrienden uit te nodigen om deel te nemen. Er zijn verschillende banners beschikbaar en deze kunnen ook op maat geleverd worden.

Jouw ervaring telt!

Reageer

Eén reactie op “FRA lanceert Europese LHBT-enquête”

  1. Sabrina ter Horst schreef:

    Aan het einde van deze enquête vraagt men om in circa 250 woorden mogelijke eigen ervaringen of opmerkingen door te geven. Stel zo’n bericht eerst in je eigen tekstverwerker op en plak het dan in het daarvoor openstaande venster. Mocht het bericht namelijk net iets te groot zijn, dan krijg je geen waarschuwing, maar verdwijnt, nadat je op volgende klikt, je zorgvuldig opgestelde bericht in het niets en kun je helemaal van voren af aan beginnen. Ik heb de organisatoren van deze enquête hier reeds op gewezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.