« terug naar overzicht

Gemeente Amsterdam en GenderTalent helpen transpersonen aan werk

  • 2 mei 2017
  • 2 reacties

Gemeente Amsterdam en GenderTalent helpen transpersonen aan werk

 

Stichting GenderTalent en de gemeente Amsterdam zijn een officiële samenwerking gestart om werkloze Amsterdamse transgenders naar een betaalde baan te begeleiden middels jobcoaching. Een mooie opvolging van de Verklaring van Dordrecht die Amsterdam in juli 2016 ondertekende, vindt TNN. Hopelijk volgen meer regenbooggemeentes dit goede voorbeeld.

Uit recent onderzoek blijkt dat 25% van alle trans personen in een uitkeringssituatie zit, terwijl dit cijfer voor de gehele bevolking 10% is. Daarnaast krijgt ruim 40% van alle transgenders krijgt te maken met discriminatie. Om deze groep te ondersteunen hebben Transgender Netwerk Nederland, FNV en COC Nederland op 26 juni 2016 de stichting Gendertalent opgericht. GenderTalent coacht inmiddels al 52 trans personen en elke maand melden 15 nieuwe personen zich aan. Daarnaast traint GenderTalent managers, teams en HR-afdelingen van bedrijven.

Simone Kukenheim, Wethouder Onderwijs, Jeugd, Diversiteit bij Gemeente Amsterdam: “Ik wil dat iedereen in Amsterdam zichzelf kan zijn. Transgenders krijgen te vaak te maken met discriminatie en afwijzing op de arbeidsmarkt. Amsterdam wil transgenders ondersteunen zodat zij zich veilig voelen en hun talenten op de arbeidsmarkt kunnen inzetten.”

De officiële ondertekening van de overeenkomst vindt plaats op woensdag 17 mei tijdens IDAHOT 2017, de Internationale Dag tegen Homofobie, Bi-fobie en Transfobie. GenderTalent presenteert die dag tevens een integratieprogramma voor transgender-vluchtelingen. Dit programma is ontwikkeld in samenwerking met verschillende partners, op basis van onderzoek uitgevoerd door GenderTalent.

________________________

Reageer

2 reacties op “Gemeente Amsterdam en GenderTalent helpen transpersonen aan werk”

  1. Shantae schreef:

    @Cathy niet alleen dat, meestal verwachten ze dat je na 2 weken na je SRS al volledig normaal kunt werken, had ik meegemaakt omdat ik door mijn transitie werkloos raakte.

    “Ja maar u zelf koos om vrouw te worden” kreeg ik te horen, toen ik zei dat dat geen keuze is werd dat als onzin bestempeld maar wij spreken nu over 2005, hopelijk is dat nu beter.

    Heb sinds 2014 een eigen redelijk goed lopende bedrijf, ben bijna 8 jaar werkeloos geweest en als ze je ergens aannemen door een jobcoaching word je algauw als een stuk stront behandeld en wordt er nergens rekening mee gehouden.

    Ik ben een vrouw, behandel mij dan ook zo en niet als een man, uiteindelijk na de laatste slechte ervaring ontslag genomen en na 2 jaar met veel moeite een eigen bedrijf opgestart, dat is de enige manier om een normale baan te hebben waar je normaal behandeld wordt helaas…

    Mooie praatjes van werkgevers, staat zo mooi in de media maar is allemaal nep.

  2. Cathy schreef:

    Tijdens je transitie is beter om niet te werken. Je hebt rust in je hoofd nodig. Mijn psycholoog zei tegen mij, om tijd voor mezelf te nemen. Je kan niet werken en operaties doen. En meestal stuurt de gemeente je naar allerlei baantjes die niemand wil doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.