Inclusion4All: transgender, intersekse en non-binaire mensen op het werk

Inclusion4All: transgender, intersekse en non-binaire mensen op het werk

De positie op de arbeidsmarkt van transgender, intersekse en non-binaire mensen is zorgelijk. Mensen uit deze groepen zijn vaker en langduriger werkloos. Ook lopen zij tegen discriminatie op het werk aan en voelen zij zich er vaker onveilig. Samen met vier partnerorganisaties pakken we discriminatie op de arbeidsmarkt aan in het Europese project Inclusion4All.

‘Inclusion4All — Trans, intersekse en non-binaire mensen op werk’ is een tweejarig project dat wordt gefinancierd door de Europese Unie, onder het ‘Rights, Equality, and Citizenship’ programma. TNN werkt samen met vier internationale partnerorganisaties; lhbti-organisatie Háttér Társaság uit Hongarije, de Universiteit van Brescia uit Italië, vrouwenemancipatie organisatie Surt uit Spanje, en Zagreb Pride uit Kroatië. Samen zetten wij ons in tegen de discriminatie op de werkvloer van transgender, intersekse en non-binaire mensen.

In 2021 hebben wij onderzoek gedaan naar de ervaringen van transgender, intersekse en non-binaire mensen met discriminatie op de werkvloer. In datzelfde jaar onderzochten wij de ervaringen van HR-professionals met het ondersteunen van deze werknemers. De publicatie van deze onderzoeken is in oktober 2022.

Met behulp van de inzichten uit deze onderzoeken hebben wij trainingen ontwikkeld. In de eerste training leren managers, leidinggevenden en HR-professionals om beter voorbereid te zijn op trans, intersekse en non-binaire werknemers. In de tweede training leren trans, intersekse en non-binaire mensen zélf welke rechten zij hebben op de arbeidsmarkt, en hoe zij om kunnen gaan met discriminatie. De trainingen zijn binnenkort hier gratis te downloaden.

 

Op 12 oktober organiseert TNN samen met vakbond FNV een congres over de inclusie van transgender, intersekse en non-binaire mensen op de werkvloer. Voor aanmelding en meer informatie, zie:

Uitnodiging congres: Transgender, intersekse & non-binaire mensen op het werk

 

 

Op deze pagina vind je een overzicht met alle evenementen, updates en berichten van Inclusion4All:

Programma Congres: Transgender, intersekse & non-binaire mensen op het werk 

Save the Date: Congres Inclusion4All 12 oktober

Gratis training Inclusion4All

Inclusie op het werk: doe mee aan een nieuw Europees onderzoek

 

Dit project maakt deel uit van het Europese project Inclusion4all, dat mogelijk is gemaakt door de Europese Unie onder het ‘Rights, Equality and Citizenship’ programma en co-gefinancierd is door het ministerie van OCW.