« terug naar overzicht

Journalist of redacteur? Maak TNN wijzer!

Berichtgeving over trangender personen heeft de afgelopen jaren een vlucht genomen in de media. Dat heeft de emancipatie een onmiskenbare stimulans gegeven. Hoe zorgen wij dat media ook correct berichten over trans personen? Vroeg Transgender Netwerk Nederland zich echter af.

Daarop lanceerde TNN in juni 2016 haar Transgender Mediawegwijzer om media te ondersteunen bij hun berichtgeving over transgenderthematiek.  Als vervolgstap stelt TNN zichzelf de vraag: Waar hebben journalisten en redacteurs die over trans personen berichten zelf behoefte aan?

Om antwoord te krijgen op deze vraag roept Transgender Netwerk Nederland journalisten en redacteurs op mee te doen aan een vragenlijst. Ben jij ooit geïnterviewd door een journalist of heb je contact gehad met een redacteur over transgenderthematiek? Deel dit bericht dan met hen. Ben je zelf redacteur of journalist met interesse in transgenderthematiek? Ga dan naar de vragenlijst én lees hieronder verder.

TNN organiseert in het kader van deze vraag – Waar hebben journalisten die over trans personen berichten zelf behoefte aan? – ook een brainstorm met geĂŻnteresseerde journalisten en redacteurs. Met de uitkomsten van de vragenlijst en de brainstorm werken wij toe naar een vernieuwde Mediawegwijzer.

Ben je jourmalist of redacteur en geïnteresseerd in deelname aan  een brainstorm en kennismaking met trans personen? Meld je dan aan via ons contactformulier.

Onze huidige Transgender Mediawegwijzer is hier op onze website te downloaden.

Reageer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.