« terug naar overzicht

Laatste kans voor deelname Transgenderonderzoek

In het najaar van 2011 startte het Sociaal en Cultureel Planbureau met een onderzoek naar de ervaringen en leefsituatie van transgenders in Nederland. Tijdens de eerste fase van dit onderzoek werd gebruik gemaakt van een betrekkelijk nieuwe methode om respondenten te werven. Daarbij kon echter niet iedereen die zich tot de doelgroep rekent deelnemen aan het onderzoek. Op 14 februari werd deelname aan het onderzoek opengesteld voor iedereen die zich tot de doelgroep rekent om meer transgenders te bereiken. Inmiddels hebben meer dan 400 mensen de enquête ingevuld.
De sluitingsdatum komt nu in zicht. Als u tot de doelgroep hoort en de vragenlijst nog niet hebt ingevuld, hebt u daar tot en met 15 april nog gelegenheid voor. Ga daarvoor naar www.transgenderonderzoek.nl

Op basis van de verzamelde gegevens zal eind 2012 een rapport over de leefomstandigheden en ervaringen van transgenders in Nederland. Hoe ziet hun leven eruit en hoe gaat het met hen? Kunnen ze open zijn over hun genderidentiteit (als ze dat willen)? Hebben ze hulp gezocht en zo ja: bij wie en met welke ervaringen? Hoe reageert de omgeving op hun ‘trans zijn’? Welke ervaringen hebben zij op het gebied van werk?

Reageer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.