« terug naar overzicht

Meld jij discriminatie?

Transgender personen ervaren nog met regelmaat discriminatie, op straat, in het openbaar vervoer, op de werkvloer, bij het solliciteren of in het uitgaansleven. Maar al weten we met zijn allen dat deze discriminatie plaatsvindt, zichtbaar is het zelden. TNN is vorig jaar april een meldpunt gestart om zicht te krijgen op discriminatie die transgender personen ervaren. Daarop zijn in tien maanden vijftien meldingen binnen gekomen. Lees meer over deze meldingen in ‘Transgender Discriminatie – Inzichten 2011‘ waarin drie geanonimiseerde casussen behandeld worden.

Het meldpunt is nog altijd actief en we roepen daarom iedere transgender persoon op om melding te doen van discriminatie zodat het zicht hierop nog beter wordt en TNN zich kan gaan inzetten om de politiek tot maatregelen te bewegen.

Momenteel zijn genderidentiteit en -expressie geen discriminatiegronden binnen de Algemene Wet Gelijke Behandeling. Wanneer je als transgender persoon vanwege je genderidentiteit of -expressie wordt gediscrimineerd verdwijnt dat in de statistieken van de discriminatiegrond geslacht. TNN wil weten of men vaker melding zou doen van discriminatie als deze discriminatie ook expliciet benoemd zou worden in onze wetgeving. Laat het ons hier via de mail, facebook of twitter weten!

Als je melding maakt van discriminatie op ons meldpunt heb je de mogelijkheid je melding door te laten sturen naar een antidiscriminatievoorziening (adv) in je eigen regio. Zij kunnen je verder helpen. Lees hier meer over op onze pagina’s over discriminatie.

Reageer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.