« terug naar overzicht

Merel Moistra eerste Trans Ambassadeur van TNN

Merel Moistra eerste Trans Ambassadeur van TNN

TNN start in 2016 een nieuw project. Hierin staan transgender personen die actief zijn in de emancipatiestrijd centraal. Deze ware trans ambassadeurs hebben een belangrijke rol. Zij kunnen TNN ondersteunen bij het signaleren van problemen en ontwikkelingen. Daarnaast kunnen ze de standpunten van TNN uitdragen. Informeel gebeurt dit natuurlijk al. Nu gaan we het officieel maken.

Daarom presenteert TNN hier haar eerste officiële trans ambassadeur:

Merel Moistra

Merel Moistra is cabaretière en (liedjes)schrijfster. Ze gelooft haar eigen leeftijd niet. Ze voelt zich zo veel jonger! Merel is als artiest/auteur volkomen autodidact. Opleidingen heeft ze wel gedaan. Ze heeft er zelfs een mavo- en een MTS-diploma aan over gehouden. Na de MTS ging Merel computers verkopen. Na een korte carrière in de verkoop volgde een studie Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam.

Na haar studie, koos Merel voor de muziek en startte zij samen met Bianca Buis een muziekuitgeverij om liedjes voor anderen te schrijven. Dit leidde tot de productie van twee hele lieve kinderen, en een cd met leerzame kinderliedjes die, voor die tijd heel modern, via een website werd verkocht die ze zelf had gebouwd. Na de geboorte van het tweede kind verruilde ze de mannenrol voor de vrouwenrol. Eerst op het podium en daarna in het leven, waarna ze ook switchte van singer-songwriter naar cabaretière.

Merel Moistra 2

Dit lijkt heel veel tegelijkertijd, en dat is het ook. Zonder succes of bevestiging was het ook niet vol te houden geweest. Maar de bevestiging kwam al heel snel. Na een daverend eerste ronde optreden tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival van 2011 zeilde Merel Moistra, waar niemand in de cabaretwereld tot op dat moment ooit van gehoord had in 1 keer door naar de halve finale. En een jaar later deed ze het nog beter tijdens Cameretten en speelde ze het Oude Luxor plat. Datzelfde jaar bracht ze ter afsluiting van TNN’s European Transgender Participation Symposium nog een prachtige ode ten gehore.

Merel ontwikkelde in de jaren daarna haar eerste avondvullende cabaretvoorstelling: Mind-Fuck op Wandel Gympen. Een voorstelling over een moeilijk onderwerp “Merel Moistra” waarin de immer aanwezige diepgang constant op een onderhoudende manier van zijn fundament wordt los gezongen, om de hele verhandeling luchtig te houden. 

De voorstelling is in het hele land te zien en zal voor het seizoen 16-17 in reprise gaan.

Ben jij actief voor de transgender emancipatie? Lees hier dan meer over het Trans Ambassadeurschap.

Reageer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.