« terug naar overzicht

Motie over uitbreiding vergoeding noodzakelijke behandelingen

November jongstleden heeft D66 Tweede Kamerlid Pia Dijkstra een motie ingediend om de behandeling van aanpassing van secundaire geslachtskenmerken vergoed te krijgen. Tot op heden schieten de vergoedingen ernstig tekort. TNN heeft over de ontwikkelingen betreffende de motie nauw contact met D66. Zij wisten het volgende te melden over de stand van zaken hieromtrent:

D66 wil dat transgenders zo snel mogelijk de behandeling van secundaire geslachtskenmerken vergoed krijgen. Het is voor ons onbegrijpelijk dat voor een relatief klein aantal transgenders in Nederland de laatste belangrijke stap van een zwaar medisch traject niet wordt vergoed.
Tijdens de VWS-begrotingsbehandeling (november 2010) heeft D66 Kamerlid Pia Dijkstra een motie ingediend om de vergoeding van secundaire geslachtskenmerken mogelijk te maken. Uit het debat met de Kamer en minister Schippers bleek dat er geen meerderheid voor de D66-motie was. De coalitiepartijen VVD, CDA en PVV gaven aan tegen de motie te zullen stemmen. We besloten daarom om de stemming uit te stellen naar een later moment.
Op dit moment probeert D66 alsnog een meerderheid voor de motie-Dijkstra te krijgen. Wij hebben er vertrouwen in dat dit gaat lukken, maar zijn helaas afhankelijk van de steun van andere partijen. We hopen de motie in het voorjaar in stemming te brengen, zodat de vergoeding van secundaire geslachtskenmerken voor transgenders eindelijk geregeld wordt.

In deze context probeert TNN steun voor deze motie te verwerven bij andere partijen, door contact te leggen met verschillende fracties. Wij brengen onze argumenten voor het vergoeden van medische behandeling voor het aanpassen van secundaire geslachtskenmerken hierbij naar voren.

Te zijner tijd zullen wij hier weer berichten over hoe het met deze motie afloopt.

Reageer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.