« terug naar overzicht

Nieuwe fase transgenderonderzoek

In het najaar van 2011 startte het Sociaal en Cultureel Planbureau met een onderzoek naar de ervaringen en leefsituatie van transgenders in Nederland. Tijdens de eerste fase van dit onderzoek werd gebruik gemaakt van een betrekkelijk nieuwe methode om respondenten te werven. Daarbij kon echter niet iedereen die zich tot de doelgroep rekent deelnemen aan het onderzoek.

Op 14 februari is een nieuwe fase van het onderzoek gestart. We hopen zo meer transgenders te bereiken. Deelname staat nu open voor alle transgender personen.

Op basis van de verzamelde gegevens verschijnt eind 2012 een rapport over de leefomstandigheden en ervaringen van transgenders in Nederland. Hoe ziet hun leven eruit en hoe gaat het met hen? Kunnen ze open zijn over hun genderidentiteit (als ze dat willen)? Hebben ze hulp gezocht en zo ja: bij wie en met welke ervaringen? Hoe reageert de omgeving op hun ‘trans zijn’? Welke ervaringen hebben zij op het gebied van werk?

Oproep tot deelname

We hopen op veel deelnemers! Als u mee wil doen kunt u de vragenlijst invullen op de volgende website: www.transgenderonderzoek.nl.
Als u andere transgenders kent, wilt u hen dan attenderen op dit onderzoek?

Meer informatie over dit onderzoek is te vinden op de site van het SCP.

Voor eventuele vragen over het onderzoek kunt u terecht bij de onderzoeker: Saskia Keuzenkamp (s.keuzenkamp@scp.nl). Ook kunt u via Facebook een reactie op dit onderzoek geven.

Reageer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.