« terug naar overzicht

Onderzoek gestart naar Transgender en Werk

Onderzoek gestart naar Transgender en Werk

Doe mee aan het onderzoek

TNN, Stichting Gendertalent en de Universiteit voor Humanistiek zijn een onderzoek gestart naar de ervaring van trans personen op de werkvloer en de arbeidsmarkt. Jij kan meedoen aan dit onderzoek. De vragenlijst staat open voor iedereen onder de transgender paraplu.

Dus of je nu cross dresser, non-binair, transman of transvrouw bent: Jouw ervaring telt! Klik op de link hieronder om rechtstreeks naar de vragenlijst te gaan. Bij de vragenlijst vind je ook meer uitleg over het onderzoek.

GA NAAR DE VRAGENLIJST

Het onderzoek is bedoeld om een beter beeld te krijgen van de ervaringen van trans personen met werk (zoeken). Dit helpt TNN en stichting GenderTalent om hun werk voor trans personen en hun emancipatie op het vlak van werk te versterken.

werkonderzoeklogos

Reageer

10 reacties op “Onderzoek gestart naar Transgender en Werk”

 1. Amanda Vos schreef:

  Dag Remke, hoezo denigrerend ik geef gewoon de verschillen aan meer niet en ben daar verder vrij open over.
  https://www.facebook.com/profile.php?id=100009445884216
  https://www.facebook.com/Transgender-Ouderen-1658353641109433/?fref=pb&hc_location=profile_browser
  O,ja zou je bij dat archief waar je werkt wat kunnen aanvullen met LGBT informatie meer zeg ik niet.

 2. Remke0808 schreef:

  Dag Amanda, het enige dat ik zeg is om een individu in zijn of haar waarde te laten. Ik ben zelf een transvrouw (maar heb geen behoefte aan een operatie). Verder zei ik dat travestieten de behoefte om zich af en toe te kleden als de andere kunne ook levenslang aanwezig is, maar inderdaad niet 24/7. In die zin ben ik het met je eens. Maar dat is toch nog geen reden om ons denigrerend uit te laten over anderen!

 3. Amanda Vos schreef:

  Beste Cathy
  In de LGBT community zou je denken dat er geen sprake is van een glazen plafond maar die is er wel duidelijk.
  En Transgender Netwerk Nederland (TNN) zou eens meer moeten doen dan alleen de ene na de andere enquête te doen.
  https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=VjEXm6alfj0

 4. Cathy schreef:

  Beste Amanda…Dat zeg ik al jaren ! Dankjewel voor je begrip.
  De travestieten spelen het veilig.
  Ik volg een Amerikaanse vlogger op You Tube, en zij brengt de echte problemen die transvrouwen in Amerika confronteren. Het is geen Glitter en Glamour voor een dag. Transseksuelen worden vermoord, omdat men denkt dat ze hetzelfde zijn als crossdressers.
  Zij is ook tegen de Transgender Paraplu. Ieder groep heeft genoeg werk te doen in hun eigen gemeenschap. Verwacht niet dat de homogemeenschap de transgemeenschap zal helpen.
  You Tube: Raven Ovah : Transgender Umbrella cause confusion need to be changed.

 5. Amanda Vos schreef:

  Beste Remke0808 , gaan travestieten , crossdressers of drag queens ook gekleed naar het werk als de andere sekse denk het niet en dat is het verschil met transseksuelen die hebben geen keuze.
  Tijdens de Europride ging er een foto rond van 4 dragqueens die bij een plaszuil stonden te plassen en breed lachend ook nog in de camera kijkend en dan wordt er gezegd alles moet kunnen.
  En dan zie je ook nog vaak een travestiet of crossdresser gekleed in minirok met het liefst nog netkousen aan.
  Als een vrouw geboren als vrouw zo gekleed zou gaan naar haar werk krijgt ze ook kritiek te horen van haar vrouwelijke collega’s dat het geen gezicht is.
  En een travestiet , crossdressers of drag queen kan altijd weer in de kast kruipen en dat kan een transsexueel niet.

 6. Cathy schreef:

  Mannelijke homoseksuele mannen hebben een hekel aan travestieten, omdat de maatschappij denkt dat alle homos verwijfd zijn. Telkens wanneer er een onderwerp over homoseksualiteit op tv komt, wordt er een foto van een travestiet gebruikt. Vandaar al die vervelende grapjes over homos. Transeksualiteit vind ik ook prive en medisch. Je gaat alleen naar het ziekenhuis om de fout van Moeder Natuur te kunnen corrigeren.

 7. Remke0808 schreef:

  Ik wil graag even reageren op het berichtje van Cathy van 8 oktober jl. Waarom zo van leer trekken tegen travestieten en crossdressers. Uiteindelijk zijn ook dat wel degelijk personen met met een discrepantie tussen biologische sekse en gender, wat kenmerkend is voor transgenders. Ik begrijp ook niet waarom Cathy iemand als Conchita Wurst niet in zijn/haar waarde laat En voor de goede orde, travestie is zeker niet voor een dag, ook dat is voor levenslang. Jammer dat er zo wordt gepolariseerd. Alsof transseksuelen de ware transgenders zijn en crossdressers en travestieten niet. Daar neem ik als transgenderist afstand van. Wel ben ik het met Cathy en Keira eens dat het oneigenlijk is om transgenders in één adem te noemen met LGB omdat transgender-zijn expliciet NIET gaat om de seksuele geaardheid, maar om een afwijkende genderidentiteit (afwijkend ten opzichte van de biologische sekse.

 8. Cathy schreef:

  Weer een initiatief waarbij transseksuelen worden gebruikt.
  Coming Out Day…Als transpersoon kan je niet uit de “kast” komen. Je bent al zichtbaar aan het begin van je transitie. De term LGBT brengt alleen verwarring met zich mee. Daardoor vermijdt ik contact met homos en lesbiennes. Ik wil niet telkens uitleg geven. De media schrijft “homos belaagd in het vondelpark”, en aan het einde van het nieuws word de de term LHBT gebruikt. Alsof transen naar het vondelpark gaan voor sexcontact.
  Houd elke groep apart. Het is geen grote familie.

 9. Keira schreef:

  Eens met Cathy.
  Waarom moet ik in het lijstje LGB?
  Ik ben een hetero vrouw. :p
  Het zou ook fijn zijn als er eens aandacht kwam voor het verschil tussen een fetisj en iemands leven.
  Verder, was er niet pas geleden nog zo een onderzoek?
  volgende week weer eentje over veiligheid?
  Vergoeding voor borstvergroting, niet belangrijk genoeg? Levert niets op?

 10. Cathy schreef:

  De transgender paraplu en de term LGBT moeten afgeschaft worden. Ik wil niet in dezelfde groep van travestieten en crossdressers geplaats worden. De echte transseksuelen worden vermoord terwijl deze clowns zoals Conchita Wurst alle aandacht van de media krijgen en naar voren worden getrokken.
  Travestie is voor een dag. Transseksualiteit levenslang.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.