« terug naar overzicht

Patiëntenstop? Maak het zichtbaar!

De patiëntenstop bij het VUmc genderteam duurt voort. Wat kan je doen als je zelf doen? Zorgverzekeraars zeggen nog geen meldingen te hebben van verzekerden dat zij geen zorg krijgen. Toch zegt het VUmc ruim 170 mensen te hebben moeten teleurstellen. Waar zit de waarheid?

Help het toezicht

De Nederlandse Zorgautoriteit houdt toezicht op de zorgverzekeraars. Voldoen zij wel aan de zorgplicht? Daarop toezien is de taak van de NZa. Jij kan ze daarbij helpen. Hoe? Dat lees je hieronder.

  • Stuur je zorgverzekeraar een brief (onder vermelding van Zorgbemiddeling) dat je in verband met de patiëntenstop bij het VUmc genderteam zorgbemiddeling nodig hebt.
  • Stuur de NZa een kopie van die eerste brief en meldt dat jij ze graag op de hoogte houdt van wat de zorgverzekeraar jou aan zorgbemiddeling aanbiedt.
  • Verzoek zowel je zorgverzekeraar als de NZa om jou een schriftelijke ontvangstbevestiging terug te sturen.
  • Laat nadat de zorgverzekeraar met een reactie (of ze nu wel of niet je kunnen helpen) de NZa weten wat de uitkomst is van het verzoek om zorgbemiddeling.

Adres Nederlandse Zorgautoriteit: Postbus 3017, 3502 GA Utrecht, of e-mail info@nza.nl.

Zo informeer je dus de NZa, dat helpt ze om de zorgverzekeraars te controleren. Heb je hierbij hulp nodig, bijvoorbeeld wat je in zo’n brief moet zetten, bel of mail ons dan. We helpen je graag.

Op de hoogte blijven

Vervolgens zijn ook wij benieuwd naar de zorgbemiddeling die je wel of niet krijgt van je zorgverzekeraar. Ook wij kunnen de minister van Volksgezondheid aanspreken op de problemen die de patiëntenstop veroorzaakt.
Mail ons daarom onder vermelding van ‘patiëntenstop’ het volgende:

  • woonplaats
  • leeftijd
  • naam van de zorgverzekeraar
  • of je wel of geen zorgbemiddeling hebt gekregen

Vervolgens zullen we je persoonlijk op de hoogte houden over de patiëntenstop; wat wij doen, wat de politiek doet en zover wij daar zicht op hebben wat er in het overleg tussen VUmc en zorgverzekeraars zich afspreelt.

Reageer

Eén reactie op “Patiëntenstop? Maak het zichtbaar!”

  1. Patricia Ekelo schreef:

    Hierbij wil ik graag kenbaar maken dat ik mijn twaalf jarige transgender zoon niet aan kan melden vanwege een aanname stop op de wachtlijst in het vu.
    Ik zou graag op de hoogte willen blijven van de ontwikkelingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.