« terug naar overzicht

Presentatie transgender tentoonstelling Melkweg

Op 3 februari zal in de Melkweg galerie de presentatie plaats van een gecombineerde tentoonstelling met transgenderthema. TNN heeft deze aangebracht in het kader van de Amsterdamse bijeenkomst het tweejarig project “..And Others” voor trans-advocacy.

Journaliste Corine van Dun die begin jaren ’90 onderwerp van de TV documentaire “Veranderen” van Ireen van Ditshuyzen, zal  bij de presentatie een verhaaltje houden over haar ervaringen de moeilijke positie van transvrouwen war het om werk gaat. En ook zal iemand van de projectgroep kort vertellen waarom dit project, deze tentoonstelling en het perspectief van het hele project. Verder biedt de receptie gelegenheid de expositie te bekijken en kennis te maken met transgenderactivisten.

Serious Game

Over de expositie Serious Game van  Anja Weber (foto’s) en Sabine Ercklentz (geluid) vind je uitgebreide informatie op de site van Anja Weber: http://www.anjaweber.com/portfolio/?item_id=221. Deze expo wordt geflankeerd door een aantal portretten van trans*/queer Nederland door Daphne Channa Horn onder de titel “genderfreedom!”, zie http://www.daphnehorn.nl voor meer.

And Others

Het project And Others behelst een internationale samenwerking van transgender activisten uit een aantal Europese landen (Duitsland, Schotland, Ierland, Oostenrijk, Frankrijk, Nederland). Gefinancierd door het Europese Grundtvig fonds voor levenslang leren komen zij in 2009 tot 2011 een aantal keren bij elkaar om met en van elkaar te leren in een internationale context. Het project dat opgezet is, dient om een toolkit te creëren om nieuwe trans-activisten meer handvaten te geven op de gebieden werk, zorg, media, gezondheid en haatmisdrijven.

Veel beginnende activisten laten weten dat ze in het begin niet weten waar ze moeten zoeken, welke argumenten ze kunnen gebruiken in hun strijd. Middels informatie over deze vijf thema’s willen we een handreiking doen met belangrijke argumenten ter verbetering van de positie van transgenders op deze gebieden. “And others …” is een eerste stap in internationale samenwerking in Europa om een gezamenlijke beweging te bouwen en uit te vinden welke argumenten wanneer werken.

De expositie hangt vanaf 26 januari tot 13 februari en is toegankelijk woensdag t/m zondag van 13 tot 20 uur..

Reageer

Eén reactie op “Presentatie transgender tentoonstelling Melkweg”

  1. dorien plaat schreef:

    I have been interested in transgenders and have made paintings The position of maybe feeling an outsider makes me sad and I so much hope transgenders are taken serious and treated as normal. good luck and strength to you all. dorien

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.