« terug naar overzicht

Trans, intersekse en non-binaire mensen aan het werk

Trans, intersekse en non-binaire mensen aan het werk

De positie op de arbeidsmarkt van transgender, intersekse en non-binaire mensen is zorgelijk. Bijna driekwart van de transgender en nonbinaire respondenten had op de werkvloer het gevoel gehad dat ze hun identiteit moesten verhullen. Bijna 30% was in het verleden bij een werkgever vertrokken vanwege een onveilige werkomgeving, bijna de helft geeft aan verbaal geweld mee te maken, en ruim 20% seksueel geweld. Dat bleek uit het onderzoek Trans, intersekse en non-binaire mensen aan het werk in Nederland, een nieuw onderzoek van Transgender Netwerk.

Het volledige onderzoek kun je hier lezen of vindt de belangrijkste inzichten in de Factsheet inclusie trans en non-binaire mensen op de werkvloer

Ook de kennis en expertise van HR personeel  over gender- en seksediversiteit werd in dit onderzoek verkend. Daar bleek nog veel onbekendheid; ruim 1/3 van de bevraagde HR-professionals weet niet of de wet werkgevers verplicht om actie te ondernemen tegen het lastigvallen van transgender, intersekse en non-binaire medewerkers door collega’s.

Het onderzoek maakt deel uit van het Europese project Inclusion4all, dat mogelijk is gemaakt door de Europese Unie onder het ‘Rights, Equality and Citizenship’ programma en co-financiering van het ministerie van OCW. ‘Inclusion4All — Trans, intersekse en non-binaire mensen op werk’ is een tweejarig project. Hierin werkt TNN samen met vier internationale partnerorganisaties; lhbti-organisatie Háttér Társaság uit Hongarije, de Universiteit van Brescia uit Italië, vrouwenemancipatie organisatie Surt uit Spanje, en Zagreb Pride uit Kroatië. Samen zetten wij ons in tegen de discriminatie op de werkvloer van transgender, intersekse en non-binaire mensen door middel van onderzoek en trainingen.

Op basis van dit onderzoek ontwikkelde TNN samen met haar projectpartners training toolkits om de inclusie van trans, non-binaire en intersekse mensen te bevorderen:

Inclusion4All: Training Toolkit voor HR-professionals. Deze toolkit is gericht op alle mensen die voor een veilige werkvloer en inclusieve werkvloer zorgen, waaronder managers, vertrouwenspersonen, werving en selectie, en HR-medewerkers.

Inclusion4All: Training Toolkit voor transgender, intersekse en non-binaire werkenden. Gericht op gender- en seksediverse mensen die zelf werkzaam zijn, zzp’er zijn, of werkzoekend zijn.

Meer informatie  over dit project, de onderzoekspublicaties en trainingen is te vinden op inclusion4all.eu

Reageer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.