« terug naar overzicht

Inclusion4All: Training Toolkit voor transgender, intersekse en non-binaire mensen

Inclusion4All: Training Toolkit voor transgender, intersekse en non-binaire mensen

De positie op de arbeidsmarkt van transgender, intersekse en non-binaire mensen is zorgelijk. Bijna driekwart van de transgender en nonbinaire respondenten had op de werkvloer het gevoel gehad dat ze hun identiteit moesten verhullen. Bijna 30% was in het verleden bij een werkgever vertrokken vanwege een onveilige werkomgeving, bijna de helft geeft aan verbaal geweld mee te maken, en ruim 20% seksueel geweld. Daarnaast weten ook te veel gender- en seksediverse mensen niet wat hun rechten zijn op het werk, en wat zij kunnen doen tegen discriminatie. Dat bleek uit het onderzoek Trans, intersekse en non-binaire mensen aan het werk in Nederlandeen nieuw onderzoek van Transgender Netwerk.

Training toolkits

Om ervoor te zorgen dat gender- en seksediverse mensen beter op de hoogte zijn van hun rechten en mogelijkheden bij discriminatie, heeft Transgender Netwerk een training toolkit ontwikkeld. Hiermee kan je direct lezen welke rechten je hebt en hoe je die kunt gebruiken. Daarnaast zijn er oefeningen in toegevoegd, zodat je kan experimenteren met solliciteren of het aangeven tegen je leidinggevende dat je in transitie gaat. Op deze manier ben je beter voorbereid op veelvoorkomende situaties op werk.

In de toolkit vind je tips, oefeningen en achtergrondinformatie voor inclusie van deze werknemers. De toolkit kan los gebruikt worden, of als basis dienen voor een training. Download de training toolkit hier: Inclusion4All Transgender, intersekse en non-binaire werkenden Training Toolkit.

This toolkit is also available in English. This international version is specified on the Dutch context, but can be used in multiple countries. You can find the English version here: Inclusion4All Transgender, intersex, and non-binary employees Training Toolkit.

 

Het Europese project Inclusion4All is mogelijk gemaakt met financiering door de Europese Unie onder het ‘Rights, Equality and Citizenship’ programma, en co-financiering van het ministerie van OCW. ‘Inclusion4All – Trans, intersex, and non-binary people at work’ is een tweejarig project. Hierin werkt TNN samen met vier internationale partnerorganisaties; lhbti-organisatie Háttér Társaság uit Hongarije, de Universiteit van Brescia uit Italië, vrouwenemancipatie organisatie Surt uit Spanje, en Zagreb Pride uit Kroatië. Samen zetten wij ons in tegen de discriminatie op de werkvloer van transgender, intersekse en non-binaire mensen door middel van onderzoek en trainingen.

Reageer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.