« terug naar overzicht

Transgender discriminatie - inzichten 2016

Transgender discriminatie - inzichten 2016

Over 2016 heeft TNN weer meldingen van trans personen verzameld bij antidiscriminatiebureaus. Samen met de meldingen bij het eigen meldpunt vormen deze wederom de basis voor onze discriminatierapportage. Aandacht voor meldingsbereidheid blijft onverminderd belangrijk.

DOWNLOAD MELDINGEN TRANSGENDER DISCRIMINATIE – 2016 (TNN, 2017)

Deze rapportage is tot stand gekomen met 50 meldingen. De observatie uit 2014 over de geringe meldingsbereidheid blijft onverminderd overeind: ‘Wanneer in de praktijk 42% van de transgender personen negatieve reacties meemaakt, dan is dit nog geen héél procent van de discriminatie die plaatsvindt.’ Wil je discriminatie melden? Kijk dan voor meer informatie op Transgender Info.

Reageer

Eén reactie op “Transgender discriminatie – inzichten 2016”

 1. Maria Verbeek schreef:

  Geachte mevrouw, heer,
  als PhD student, verbonden aan de Open Universiteit Nederland wil ik onderzoek doen onder transgenders. Het onderzoek heeft als werktitel Transgenders en (zelf)stigmatisering, hoe gaan zij hier mee om voor, tijdens en na transitie.
  Om het onderzoek te kunnen uitvoeren is er geld nodig en ik vraag me af of Transgender Netwerk Nederland de beschikking heeft over fondsen of mij anders op weg kan helpen met tips waar ik voor de financiering van dit meerjarig onderzoek een aanvraag ik kan dienen.
  Bij voorbaat mijn hartelijke dank voor uw antwoord
  Met vriendelijke groet
  Maria Verbeek
  MSc Psychologie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.