« terug naar overzicht

Remke Verdegem, Trans Ambassadeur van TNN

Remke Verdegem, Trans Ambassadeur van TNN

TNN startte in 2016 een nieuw project. Hierin staan transgender personen die actief zijn in de emancipatiestrijd centraal. Deze ware trans ambassadeurs hebben een belangrijke rol. Zij kunnen TNN ondersteunen bij het signaleren van problemen en ontwikkelingen. Daarnaast kunnen ze de standpunten van TNN uitdragen. Informeel gebeurt dit natuurlijk al. Nu gaan we het officieel maken.

Remke Charlotte Verdegem

Remke heeft een dochter (18) en een zoon (24). Ze woont in Zoetermeer en is werkzaam als Applicatieportfolio manager en Productmanager e-Depot bij het Nationaal Archief in Den Haag.

Als klein jongetje wist zij al dat er iets ‘mis’ met haar was, maar het heeft heel wat jaren geduurd voordat ze het kon duiden, accepteren en een plaats kon geven. Uiteindelijk heeft ze pas per 6 juni 2016 haar voornaam en haar geslacht officieel laten aanpassen in de Basisregistratie Personen (BRP).

Sinds een aantal jaren houdt Remke een blog bij, waarin zij haar belevenissen ‘als transgender’ heeft opgeschreven. Met haar blog hoopt ze anderen, en niet alleen transgender personen, een hart onder de riem te steken.

Daarnaast heeft Remke geparticipeerd in de tentoonstelling ‘Transmission’ in het Amsterdam Museum. Daar heeft ze ook deelgenomen aan een aantal ronde tafel gesprekken; met als doel in gesprek te gaan met bezoekers van de tentoonstelling.

Ze wilt graag haar steentje bijdragen om onbegrip en onwetendheid deels weg te nemen, doordat ze dit nog vaak tegenkomt wanneer ze mensen ontmoet en het over transgender personen gaat.

Remke is een een romanticus en perfectionist; Apple fan en naar eigen zeggen een Indo kesasar. Daarnaast loopt ze hard en houdt ze van mountainbiken. Remke heeft een voorkeur voor paarse nagellak en paarse make-up.

Remke: Wat ik als tip zou willen meegeven is vooral je hart volgen en je niet laten afremmen door de ‘boze’ buitenwereld. Je hebt maar één leven en dat is jouw leven en dat leven leef je nu! Loesje heeft ooit gezegd: “Wees jezelf, er zijn al genoeg anderen.” Kortom, show your true colours en wees trots op wie je bent.

En: je hebt doorgaans meer spijt van de dingen die je NIET hebt gedaan dan van de dingen die je WEL hebt gedaan. Dus volg je hart en doe de dingen die je graag wil doen, al is dat soms tegen de stroom in. Ik zeg wel eens: zonder wrijving geen glans!

Wil je Remke uitnodigen als Trans Ambassadeur? Neem dan contact met ons op.

Ben jij actief voor de transgender emancipatie? Lees hier dan meer over het Trans Ambassadeurschap.

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.