« terug naar overzicht

TNN is medeoprichter van de stichting GenderTalent

26 juni 2016 heeft TNN samen met COC Nederland, FNV en Workplace Pride de stichting GenderTalent opgericht. Doel van de stichting is om de arbeidsmarktpositie van genderdiverse personen significant en duurzaam te verbeteren.

De stichting is hard nodig. 39% van de trans personen werkt niet en bijna de helft van de trans werknemers is niet open over zijn/haar/hun trans zijn. GenderTalent wil het verlies aan talenten door kennisgebrek en vooroordelen bij de werkgever en onzekerheden bij de werknemer keren.

Netwerk & bemiddeling

“We gaan een netwerk van succesvolle gendertalenten verbinden met de grote groep baanzoekenden of slecht betaalde genderdiverse personen. Dit netwerk gaat het levende bewijs zijn dat je gewaardeerd kan worden om je talenten in plaats van je gender”, vertelt Bregtje Visser, de initiatiefnemer van de stichting. De stichting zal de gendertalenten verder voeden met advies, coaching en bemiddeling.

Onderzoek

Ook het initiëren van onafhankelijk onderzoek naar genderdiversiteit op de werkvloer en arbeidsmarkt behoort tot de plannen. Daarvoor heeft de stichting Gender Talent samenwerking gezocht met de Universiteit van Maastricht en via TNN met de Universiteit voor Humanistiek. “Om de juiste interventies te kunnen plegen moeten we weten in welke sectoren trans personen niet open op de werkvloer durven te zijn, ze vaak uitvallen en er gediscrimineerd wordt. Bovendien moeten we weten in welke fase van de transitie het fout gaat op het werk”, zo legt TNN-voorzitter Corine van Dun uit.

Verklaring van Dordrecht

Deze feiten en cijfers kan TNN goed gebruiken. Zo wil TNN met de vakbonden om tafel om bijvoorbeeld zaken als transitieverlof  te regelen. Ook heeft TNN zich dit jaar voorgenomen om meer werkgevers te wijzen op hun verantwoordelijkheid om een transgendervriendelijke werkvloer en arbeidsmarkt te generen door hen de  Verklaring van Dordrecht te laten ondertekenen. Daarnaast zal het onderzoek ook inzicht geven in welke handvatten TNN samen met de nieuwe stichting moet ontwikkelen voor werkgevers en -nemers .

Het onderzoek was voor het FNV een belangrijke reden om bij deze stichting aan te haken. Ger Rolsma van het Roze FNV vertelt: “We kunnen de resultaten van dit onderzoek goed gebruiken in de CAO-onderhandelingen met werkgevers en hen een concrete oplossing aanreiken om de diversiteitsparagraaf om te zetten in resultaten”.

Felicitaties

TNN kijkt uit naar de nauwe samenwerking met de stichting GenderTalent. Voor meer informatie over de nieuwe stichting, kijk op www.gendertalent.nl. Wilt u als werkgever meer weten over de Verklaring van Dordrecht? Neem dan direct contact op met TNN.

 

Reageer

Eén reactie op “TNN is medeoprichter van de stichting GenderTalent”

  1. Cathy schreef:

    Wel een baan waarbij je gelukkig van wordt. De gemeente stuurt mij naar allerlei baantjes die laagbetaald wordt. Meestal productiewerk die niemand wil doen. Ik was gelukkiger toen ik in de uitkering zat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.