« terug naar overzicht

Stuitende berichtgeving Powned over transgender kunstenares

Media berichten niet altijd even genuanceerd over transgenders. Powned maakt het nu echter wel heel bont. Transgender performance kunstenares Willemijn Da Campo is onderwerp van een stuitend bericht op hun website.

Met haar kunstproject Transgender Isolation Performance wil ze aandacht vragen voor eenzaamheid en uitsluiting van transgenders. Bij Powned is het echter haar geslacht dat aanleiding vormt seksueel getinte beledigende uitingen van Powned en hun reaguurders. Jiro Ghianni van het TranScreen filmfestival waar Willemijn’s performance aan verbonden is noemt de berichtgeving “ronduit walgelijk”. TNN is het hier volledig mee eens.

Is dit hoe een omroep haar verantwoordelijkheid neemt? Is dit het voorbeeld dat de jeugd aangereikt krijgt? Alles wat je niet begrijpt of wat ver van je af staat bespotten en belachelijk maken?

Uit de berichtgeving van Powned gaat het signaal uit dat transgenders beledigen bon ton is. Hun geslacht is publiek bezit en mag ontkend en belachelijk gemaakt worden. TNN is van mening dat dit afkeer en zelfs haat jegens transgenders  aangewakkert. Enig besef van wat Powned met deze berichtgeving aanricht lijkt afwezig. Willemijn vraagt met haar performance aandacht voor iets dat Powned blijkbaar graag in stand houdt. Namelijk de uitsluiting van transgenders in de Nederlandse samenleving.

TNN houdt contact met Willemijn over de stappen die ze van plan is te gaan zetten. Wij zullen haar steunen waar dat mogelijk is.

Reageer

2 reacties op “Stuitende berichtgeving Powned over transgender kunstenares”

 1. kim minasian schreef:

  ik vind het echt schandalig heb het stukje net gelezen diep en diep droefig wordt ik hier van ik ben zelf transgender zwaar beledigend en discriminerend en is juist zo goede actie die Willemijn deed

 2. Alida van Oyen schreef:

  Ben zelf een hetero vrouw met bi-schierige gevoelens.
  Ben toch echt van mening dat ieder zijn/haar leven mag leven zoals het hem/haar beste lijkt en het beste gevoel geeft. Niemand heeft het recht over een ander te oordelen, deze persoon om welke reden dan ook te kleineren of belachelijk maken in in mijn ogen dan ook iets dat meer zegt over de persoon die het zegt.
  Boodschap: mensen respecteer en waardeer elkaar om wie een persoon is en hoe die zijn/haar leven wil leiden.
  Dat een omroep het tegenovergestelde profileert is een aanfluiting op het Nederlandse omroepstelsel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.