« terug naar overzicht

10 december Symposium: Onverzilverde Talenten

In Nederland is er steeds meer aandacht voor de maatschappelijke positie van transgenders. De emancipatie van de transgemeenschap op de arbeidsmarkt, in de zorg, op het gebied van veiligheid, waarbij sprake is van sociale en culturele acceptatie, vraagt nog veel inspanning van de gemeenschap zelf èn van de Nederlandse samenleving. Economische zelfstandigheid bevordert snelle emancipatie en acceptatie van transgenders.

Hoe toegankelijk is de Nederlandse arbeidsmarkt op dit moment voor mensen met een transachtergrond? Welke barrières zijn er? Hoe kunnen werkgevers en werknemers en de transgemeenschap gezamenlijk werken aan een toekomstgerichte aanpak om de toegankelijkheid van de arbeidsmarkt en een evenredige deelname van transgenders aan die arbeidsmarkt mogelijk te maken?

Over de kansen en belemmeringen rond de arbeidsmarktpositie van transgenders organiseren het Transgender Netwerk Nederland (TNN) en het CAOP op 10 december a.s. het symposium ‘Transgenders: Onverzilverde Talenten’. Tijdens het symposium zal het thema vanuit verschillende invalshoeken worden bekeken en besproken. De inzichten en voorstellen uit deze bijeenkomst zullen worden verwerkt in een actieplan om de toegankelijkheid van de arbeidsmarkt voor transgenders te vergroten.

Met dit symposium wordt ook afscheid genomen van de oud-voorzitter van TNN, Carolien van de Lagemaat en van de directeur van TNN, Elleke Alink. Carolien was vanaf de oprichting in 2009 tot afgelopen voorjaar voorzitter en het gezicht van TNN. Met haar onnoemelijke inzet heeft ze de transgender emancipatie de afgelopen 6 jaar krachtig op de kaart gezet in Nederland. Elleke Alink was sinds 2012 directeur en heeft het kantoor van TNN met veel daadkracht versterkt en belangrijke projecten gestalte gegeven, zoals het coachingsproject en recent mede het onderzoek ‘Veilig, zolang men het niet merkt’.

Datum symposium: 10 December 2015 van 13.30 tot 16.30 uur.

Locatie: Lange Voorhout nr.13, Den Haag.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met het congresbureau van het CAOP. Per email: congresbureau@caop.nl of telefonisch: 06-2051514 of 06-55307253. Aanmelden kan al via de website van het CAOP, daar vindt u ook het programma.

Reageer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.