┬ź terug naar overzicht

TNN aanwezig op TransGenderFestival Nijmegen

Aanstaande zaterdag 12 november vindt in Nijmegen het TransGenderFestival plaats georganiseerd door het jubilerende COC Nijmegen. Dit festival georganiseerd voor en door transgenders vindt plaats in de Lindenberg.

Van 13.00u tot 18.00u is er een programma met veel workshops, informatiemarkt, een debat, muziek en theater. Ook is er genoeg tijd en ruimte om elkaar te ontmoeten, te spreken onder het genot van een hapje of drankje.
Om 13.00u zal wethouder Bert Frings van de gemeente Nijmegen, samen met COC voorzitter Joris Blaauw de offici├źle opening van het festival verzorgen. Voorzitter Joris Blaauw: ÔÇśCOC Nijmegen zet zich al enkele jaren in voor transgenders o.a. door middel van ons succesvolle transgender ontmoetingscaf├ę. Transgenders vormen een kleine groep mensen die nauwelijks zichtbaar is in de maatschappij en die veel moeite hebben om respect te krijgen van hun omgeving. Hun strijd is vergelijkbaar met die van lesbische vrouwen en homoseksuele mannen, vandaar dat het COC Nijmegen in zijn jubileumjaar hier extra aandacht voor wil door middel van een festivalÔÇÖ.
Het dagprogramma wordt afgesloten met een debat wat geleid wordt door Els Rommes, hoofddocent van Genderstudies aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Deelnemers aan het panel zijn o.a.: Jos Megens van het VUmc en Linda Voortman (politica Groen Links).
Het programma van het festival is mede tot stand gekomen door intensieve samenwerking met de Gemeente Nijmegen, Bureau Ieder1Gelijk, theaterburo Mind Mix en Transgender Netwerk Nederland.

TNN organiseert samen met anti-discriminatiebureau Ieder1Gelijk deze dag tweemaal een workshop over discriminatie en waar je in geval van discriminatie terecht kunt. In de workshop zal TNN ook uitleg geven over haar eigen inspanningen op het front van discriminatie en ons meldpunt. Tevens zullen er twee discriminatie-cassussen behandeld worden tijdens de workshop. Er is natuurlijk ook ruimte voor vragen en eigen ervaringen met discriminatie.

We hopen zaterdag vele geïnteresseerden tijdens onze workshop te kunnen voorlichten en ontmoeten.

Reageer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.