« terug naar overzicht

TNN presenteert film op Transcreen

  • 31 mei 2011
  • 0 reacties

Vanaf morgen 1 juni tot en met zondag 5 juni vindt in de Balie het Amsterdamse transgender filmfestival Transcreen plaats. TNN Presenteert er een film.

Nadat twee jaar geleden de vorige organisatie van het Transgenderfilmfestival er mee ophield is een nieuwe ploeg opgestaan die nu Transcreen organiseert. In de Balie aan het Kleine Gartmansplantsoen (naast het Leidsplein) in Amsterdam worden gedurende vijf dagen films met een transgender thema getoond en ook één met een intersekse focus.

TNN sponsort de film Diagnosing Difference van regisseur Annalise Ophelian, die te zien is op zaterdag 4 juni om 14 uur. De documentaire geeft een goed beeld van de medische uitdagingen van de transgender gemeenschap. Na de film zal Sophie Schers, beleidsmedewerker van TNN, een uitleiding verzorgen voor het publiek. De interviews met transgender personen in de documentaire bieden gezamenlijk ook een perspectief op transgenderemancipatie dat van pas komt in de werkzaamheden van TNN en hun samenwerkingspartners. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen aan TNN.

We hopen jullie daar te zien.

Reageer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.