« terug naar overzicht

Foto-expositie Trans in Amsterdam

 opnieuw te zien!

  • 20 januari 2020
  • 0 reacties

Foto-expositie Trans in Amsterdam

 opnieuw te zien!

Van dragshowbar Lellebel tot Trans United Nederland voor biculturele trans personen: Trans in Amsterdam portretteert twaalf verschillende Amsterdamse transgenderorganisaties.

Eerder was de foto-expositie te zien in de OBA Oosterdok in Amsterdam. Nu kun je de foto’s bekijken bij de OBA op het Roelof Hartplein in Amsterdam. Daar zal deze expositie nog te zien zijn tot 29 februari.

De fotoserie laat de kijker kennismaken met mensen die bij de transorganisaties zijn betrokken. Als bezoeker, als volger op Instagram, als cliënt of als vrijwilliger. De serie geeft zo een inkijkje in de transgemeenschap in al haar diversiteit.

De betekenis die een organisatie voor een individu heeft, kan ver reiken. Zo vertelt Sem dat hij door het zien van YouTube-filmpjes van The Transketeers ineens een toekomst voor zich zag die wél kansrijk kon zijn. En zegt Vivonne over Café Lellebel: ‘Als transgender mensen zijn we een minderheid. We moeten altijd ons best doen om ons aan te passen aan een norm waaraan we niet kunnen voldoen. In de Lellebel bepalen wíj de norm.’

Deze fotoserie is gemaakt naar aanleiding van het tienjarig-bestaan van TNN.

Fotografie: JASMINE DE VRIES
 
Productie: GABRIËL BOS
 

Mede mogelijk gemaakt door de gemeente Amsterdam.

Reageer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.