« terug naar overzicht

Transgender Gedenkdag 2014 in Maastricht

Zaterdag 22 november vindt de jaarlijkse nationale Transgender Gedenkdag plaats in Maastricht. Hier staan we dan stil bij transgender personen die het afgelopen jaar door geweld om het leven zijn gekomen. Op deze dag wordt de vaak slechte positie van transgenders wereldwijd zichtbaar gemaakt. Transgender Gedenkdag is zodoende ook een internationale oproep om de levenssituatie van transgenders te verbeteren. De lokale organisatie is in handen van Transgender Limburg, onderdeel van COC Limburg.

Net als andere jaren brengt ook Transgender Limburg dit jaar eigen accenten aan. De groep nodigt internationale trans* activisten uit Guatemala en Turkije uit om te spreken. In Latijns-Amerika en Turkije wordt de trans*gemeenschap elk jaar hard getroffen door dodelijk geweld. Ook dit jaar is daar geen verandering in gekomen.

Van eigen bodem is er iemand van Trans* United aanwezig om te spreken. Hoe is het om trans* te zijn in Nederland? Hoe is het om meervoudige discriminatie (op grond van etniciteit én genderidentiteit) te ervaren?

De herdenking zelf krijgt ook een eigen vorm. Hoe? Kom 22 november naar Maastricht en je maakt het mee. Sluit je aan en steun een actieve trans* gemeenschap, die zichtbaar en zelfbewust zich inzet voor emancipatie en gelijke rechten.

TNN kijkt uit naar een bijzondere dag waarop niet alleen wordt herdacht, maar ook gesproken, gediscussieerd, gelachen en gedeeld.

Wil jij Transgender Limburg die dag helpen als vrijwilliger? Meld je dan via TNN aan door een e-mail te sturen met in de titel ‘TGD vrijwilliger 2014’. Wil je op een andere manier helpen of de organisatie ondersteunen, dan horen we dit graag. Mail TNN of TGL je suggesties.

Reageer

3 reacties op “Transgender Gedenkdag 2014 in Maastricht”

  1. […] Nederland wordt op zaterdag 22 november de jaarlijkse Transgender Gedenkdag gehouden. De herdenking van vermoorde transgenders vindt in Nederland voor de tiende keer plaats, […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.