« terug naar overzicht

Trans!Gender!Bender!Boot!

King BettyTransgender Netwerk Nederland en de N00dles hebben de handen ineen geslagen om de eerste boot gewijd aan Transgender zichtbaarheid en Transgender rechten mogelijk te maken tijdens de Amsterdam Canal Parade (7 augustus 2010).

We vinden het heel belangrijk om op een moment dat zoveel mensen bij elkaar komen als transgenders van alle soorten duidelijk zichtbaar te zijn. Daarom hebben we de handen in een geslagen en gaan met twee thema’s de boot op. Die zijn:

Wat je bent zeg je zelf!

Wij vertellen wie we zijn.  Niet de dokter, de psychiater, onze familie of wie dan ook. Iedereen heeft het recht op vrijheid van gender expressie. Er zijn zoveel vormen van genderexpressie en identiteit. Wij willen die diversiteit laten zien aan de wereld. Daarmee sluiten we ook bij het thema van de Pride dit jaar: Celebrate!

Transgender rights are Human rights!

Maar er is genoeg reden om niet alleen te vieren. We willen ook laten zien dat het gendervariante mensen vaak nog heel slecht gaat. Ze worden regelmatig vermoord: elke twee dagen laat iemand ergens op de wereld het leven omdat zhe voor trans wordt aangezien. Omdat zhe veel te vrouwelijk maar niet vrouw genoeg is, in de ogen van de daders. Daarom houden we ook ieder jaar Transgender Gedenkdag in november (dit jaar 20 november in Den Haag)

Wanneer je het een geweldig idee vindt, brandt  van verlangen om als trans|gender|b(l)ender mee te doen, we kunnen nog steeds mensen gebruiken die willen helpen met optuigen en afbouwen van de boot. Of die willen helpen met het voorbereiden.

Meedoen

Wanneer je wilt meevaren, dan moet je wel aan een paar eisen voldoen en de ruimte is beperkt (totaal ruimte voor 35 mensen incl. de organisatie). En we vragen € 30 onkostenvergoeding.  Voor meer details: mail naar info@transgendernetwerk.nl

De Trans!Gender!Bender!Boot! heeft jou nodig!

Voor deze actie hebben we financiële steun gekregen van solidariteitsfonds X-Y en van het Pannfonds. Yay!

Reageer

4 reacties op “Trans!Gender!Bender!Boot!”

 1. Ricki schreef:

  Hoi Vreer,

  Ik zag je op tv uitleggen dat je “hutspot” bent hihi
  Of het er voor de leken duidelijker op wordt weet ik niet maar jullie (we?) waren iig in zicht.
  Goed gedaan!

 2. vreer schreef:

  Graag gedaan. Daar doen we het dus precies om :o)

 3. Frederique schreef:

  Ik heb de boot vandaag zien varen: iedereen die erop stond in de regelmatig stromende regen ONTZETTEND BEDANKT!

 4. Frederique schreef:

  Ik vind “Wat je bent zeg je zelf!” echt de vondst van het jaar! Ik hoop dat het bepaalde (medische) mensen aan het nadenken zet…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.