« terug naar overzicht

Transgenders gezocht voor focusgroep-bijeenkomsten

Transgenders nemen in Nederland nog steeds een marginale plaats in. Hoewel er de laatste jaren toenemende aandacht voor is in de media, is het onbekend hoe het feitelijk gaat met transgenders in Nederland. Er zijn duidelijke en betrouwbare signalen over een aantal zaken, maar vaak niet met cijfers onderbouwd.
Door middel van onderzoek kan worden vastgesteld hoe het met de transgenders gaat en wat er zou moeten veranderen in de maatschappij. Het Sociaal Cultureel Planbureau zal begin volgend jaar gaan starten met een groot onderzoek over de sociale positie van transgenders in Nederland.

Transgender Netwerk Nederland, het Sociaal Cultureel Planbureau en de Rutgers Nisso Groep zijn gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat het goed zou zijn om een vooronderzoek in de vorm van focus-groepen uit te voeren onder transgenders, ter voorbereiding op het grotere onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau. Dit vooronderzoek heeft als belangrijkste doel vast te stellen welke onderwerpen en thema’s aan de orde zouden moeten komen in het grotere onderzoek.

De focusgroep-bijeenkomsten zullen plaatsvinden in week 50 van 2010 (ma. 13 – vr. 17 dec.), week 1 2011 (3 -7 jan.) en week 2 2011 (10 -14 jan.)
De focus-groepen zullen worden onderverdeeld in Transmannen, Transvrouwen, Travestieten en Queers.
Wij zijn nog op zoek naar transgenders die de focus-groepen bij willen wonen!

Indien je bereid bent mee te werken, kunt je voor meer informatie een e-mail sturen naar Lisa Lamers van Transgender Netwerk Nederland (l.h.lamers-at-hotmail.com).

Reageer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.