« terug naar overzicht

Transitieverlof, ja of nee. Wat is jouw mening?

Transitieverlof, ja of nee. Wat is jouw mening?

Wat is transitieverlof? Vergelijk het met zwangerschapsverlof. Als transgender werknemer die een medische transitie in gaat krijg je betaald verlof tijdens bepaalde periodes van afwezigheid. Zoals bijvoorbeeld tijdens het herstel van operaties. Doel van het verlof is om baanbehoud en baankansen van transgender werknemers te vergroten.

Voor je werkgever betekent het dat deze jouw afwezigheid meldt bij de overheid om een vergoeding te krijgen voor het doorbetalen van jouw loon. De werkgever krijgt daardoor de mogelijkheid tijdelijk iemand anders jouw werkzaamheden uit te laten voeren.

TNN wil graag van haar achterban weten wat zij van dit idee vinden. Transitieverlof bestaat namelijk nog niet. Moet het er komen volgens jou? Of is het geen goed idee om dit ingevoerd te krijgen? Laat het ons weten door hieronder antwoord te geven op onze vraag.

Reageer

8 reacties op “Transitieverlof, ja of nee. Wat is jouw mening?”

 1. […] U dient slechts één vraag te beantwoorden op onderstaande link. Klik op de link hieronder. https://www.transgendernetwerk.nl/transitieverlof-ja-nee-is-mening/ […]

 2. […] Transitieverlof, ja of nee. Wat is jouw mening? […]

 3. […] Op de vraag of betaald transitieverlof er moet komen voor trans personen die een medische transitie starten antwoordde tot nu een meerderheid van de TNN achterban positief. Ben jij het eens met het FNV dat de overheid dit moet regelen of denk je daar anders over? Laat het ons weten. […]

 4. […] Transitieverlof, ja of nee. Wat is jouw mening? […]

 5. Robin schreef:

  Ik ben enigszins van mening veranderd. Het verschil tussen andere medische ingrepen en transitie is dat de ene ‘willekeurig’ gaat, terwijl de andere een specifieke groep treft. Daarbij een van de weinige medische ingrepen waarmee mensen wel blij zijn.
  Een transitieverlof neemt het risico weg bij de werkgever en is best een goed idee, hoewel de politieke haalbaarheid twijfelachtig is.

 6. Robin schreef:

  Een operatie, of ziekenhuisafspraak vallen onder normale medische afwezigheid. Het lijkt me onwenselijk te stellen dat de wens voor medische behandeling van transgenders fundamenteel afwijkt dan die van cis-genders of voor andere medische ingrepen in het algemeen.

  Wat wel problematisch is. Vanwege monopolie Amsterdam moeten mensen vaak hele dag vrij nemen van studie/werk om naar het ziekenhuis te reizen voor een gesprek van 45 minuten. Veel succes met het behouden van je 0-uren uitzend contract, uitleggen aan docenten waarom je er niet bent bij verplichte college’s ect.

  Ik denk dat het bundelen van afspraken, decentraliseren van zorg en eventueel een deel via internet (skype, online vragenlijsten ect.) een veel grote bijdrage levert aan de autonomie en werksituatie van vele.

 7. […] U dient slechts één vraag te beantwoorden op onderstaande link. Klik op de link hieronder. https://www.transgendernetwerk.nl/transitieverlof-ja-nee-is-mening/ […]

 8. Saskia Robijn schreef:

  Het komt vaak voor dat een transgender meteen bij outcomming wordt ontslagen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.