« terug naar overzicht

Twee transgender vrouwen vermoord in Puerto Rico.

Via GLAAD en de Portoricaanse krant El Nuevo día bereikte ons het bericht dat twee transgender vrouwen zijn gevonden in Juana Diaz, langs de Highway 512. Ze zijn vermoord door een kogel in het hoofd.

Pedro Julio Serrano van de National Gay and Lesbian task Force, dringt bij het OM en de Portoricaanse politie aan de moorden als haatmisdrijf te onderzoeken. In een verklaring zegt Serrano: “Het is op z’n minst waarschijnlijk dat deze misdaden gemotiveerd zijn door discriminatie op grond van seksuele voorkeur of genderidentiteit van de slachtoffers.” Hij voegt eraan toe dat de autoriteiten een wettelijke verplichting hebben om deze invalshoek te onderzoeken.

De moord op deze twee vrouwen is de laatste in een reeks anti-LGBT moorden op het eiland. Sinds 2002 zijn meer dan 25 homoseksuele of transgender individuen vermoord, onder wie Ashley Santiago Oscasio, die april jongstleden in haar huis is doodgestoken en Jorge Steve Lopez Mercado, die in november is doodgestoken, onthoofd, uiteengerukt en gedeeltelijk werd verbrand.

Onlangs heeft de gemeenteraad van New York City (waar op het Amerikaanse continent de meeste Puerto Ricanen wonen) in direct antwoord op de anti-homo en anti-trans moorden in Puerto Rico 13 juli uitgeroepen tot dag tegen de homofobie.

GLAAD probeert deze gebeurtenissen nationaal onder de aandacht te brengen.

Reageer

Eén reactie op “Twee transgender vrouwen vermoord in Puerto Rico.”

  1. vreer schreef:

    Ondertussen kwam ook het bericht dat zondag jl. is om vijf uur ’s morgens Victoria Carmen White is vermoord in Maplewood, Essex, Engeland. Aanvankelijk had het OM haar als een man geïdentificeerd, maar heeft dat later gecorrigeerd. Victoria had haar naam laten wijzigen nadat ze een geslachtsveranderende operatie had ondergaan.
    Victoria is doodgeschoten. Van de toedracht is nog niets bekend.

    Volgens informatie van het Transgender Murder Monitoring Project van TGEU wordt elke tweede dag iemand vermoord omdat zhij transgender is of daarvoor wordt aangezien. Zie http://www.transrespect-transphobia.org/en_US/tvt-project/tmm-results.htm

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.