Content Warnings

Op onze website maken wij gebruik van content warnings. Deze waarschuwingen zijn van alle tijden. Denk bijvoorbeeld aan de Kijkwijzer die aangeeft dat een film niet geschikt is voor kinderen onder de 12 jaar. Of aan het journaal dat waarschuwt wanneer zij heftige beelden uitzenden. Content waarschuwingen kunnen mensen helpen om onderwerpen te vermijden die ze liever niet zonder waarschuwing zien. Op deze pagina leggen wij uit waarom wij content warnings gebruiken, en hoe wij ze gebruiken.

Sommige onderwerpen kunnen mensen meer raken dan de bedoeling is. Bijvoorbeeld doordat zij nare persoonlijke ervaringen met het onderwerp hebben. Of omdat zij mensen kennen die dat hebben. Hierdoor kunnen berichten onbedoeld mensen pijn doen. Door mensen vooraf te waarschuwen dat een mogelijk gevoelig onderwerp besproken wordt, geef je hen de mogelijkheid om zelf te beslissen of zij daar over willen lezen. Door een content waarschuwing kan een slachtoffer van seksueel geweld dat onderwerp vermijden wanneer het hen niet lukt om daarmee bezig te zijn. Of hoeft een transgender persoon niet zomaar over transfobie te lezen. In een poll onder onze achterban kregen wij te horen dat er een grote meerderheid voor content waarschuwingen op onze website is.

Wij vinden het erg belangrijk dat onze website toegankelijk is voor iedereen. Daarom gebruiken wij deze content warnings.

Wanneer een bepaald onderwerp gevoelig kan zijn, geven wij bovenaan de pagina een waarschuwing. Hierin staat dan dat er een waarschuwing is voor de tekst, en onder welk onderwerp het valt. Dit herken je door de afbeelding van een opgestoken hand, met daarachter het onderwerp van de waarschuwing. Bijvoorbeeld ‘discriminatie’.

Omdat wij veel verschillende onderwerpen bespreken op onze website, hebben we verschillende content warnings. Een aantal daarvan zijn:

  • Discriminatie
  • Transfobie
  • Moord
  • Geweld
  • Seksueel geweld
  • Huiselijk geweld
  • Zelfmoord
  • Racisme

Ben je op onze website een tekst tegenkomen waarvan jij denkt dat er een content warning had moeten staan? Of denk je dat er een ontbreekt? Neem dan contact met ons op!

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com