Help mee om zorgverzekeraars aan te spreken op hun zorgplicht

In de strijd tegen de wachtlijsten in de transgenderzorg moeten zorgverzekeraars hun zorgplicht nakomen. Maar dit gebeurt onvoldoende. Wij hebben jou nodig om hier tegen in actie te komen.

Wat we gaan doen

We willen met individuele trans personen en ouders/verzorgers van transgender kinderen mogelijkheden verkennen om zorgverzekeraars collectief aan te spreken op hun zorgplicht en wachttijden terug te dringen. Zodat ze voldoende transgenderzorg inkopen voor hun verzekerden. De minister van VWS  legt de verantwoordelijkheid hiervoor bij de zorgverzekeraars. En deze zeggen zelf dat er nog meer inzet nodig is. Wij zien hier alleen nog weinig van terug. Daarom willen we met jullie onderzoeken of we met een collectieve actie hier verandering in kunnen brengen.

Wie zich bij ons kan melden

  1. Volwassenen met een Nederlandse zorgverzekering, die nu (langer dan zes weken) op de wachtlijst staan voor transgenderzorg, voor ofwel diagnostiek of medische behandelingen.
  2. Ouders of verzorgers met een Nederlandse zorgverzekering en waarvan de minderjarige kinderen nu  (langer dan zes weken) op de wachtlijst staan voor diagnostisch onderzoek voor puberteitsremmers of hormoonbehandelingen.

We lichten je graag  toe wat je kan verwachten van ons en welke gegevens wij van je nodig hebben, en hoe het vervolgens verder gaat vanaf daar. Je kan je vrijblijvend melden als je meer wil weten en interesse hebt om deel te nemen aan ons collectief.

Wie wij zijn

Wij zijn een collectief van trans en non-binaire personen, ouders van trans en non-binaire kinderen en initiatieven als Trans in eigen hand, Trans Zorg Nu, Principle 17 en Stichting Transman die de hulp hebben ingeschakeld van de organisaties Transgender Netwerk en Transvisie.

Meld je nu door een e-mail te sturen naar wachtlijsten@transgendernetwerk.nl onder vermelding van Wachtlijsten, met daarin je naam, telefoonnummer, je verzekering en of het jezelf betreft of je minderjarig kind. Dan nemen we  contact met je op om onze collectieve actie toe te lichten.

 

 

 

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com