Onderzoek veiligheid: Overal op je hoede

Onderzoek

Voorkant veiligheidsonderzoek 2018

Uit het onderzoek 'Overal op je hoede' blijkt dat transgender personen 7 keer zo vaak mishandeld of daarmee bedreigd worden, 10 keer zo vaak slachtoffers zijn van cyberpesten en 4 keer zo vaak slachtoffer van huiselijk geweld. Van het meeste geweld wordt geen aangifte gedaan of melding gemaakt.

  • Aanbevelingen: Maak als kabinet en politie het bestrijden van geweld tegen transgender personen een topprioriteit in de Veiligheidsagenda.

  • Zorg voor concrete maatregelen om de aangifte- en meldingsbereidheid te verhogen en geweld tegen transgender personen te vervolgen.

  • Maak als kabinet groepsbelediging van transgender personen strafbaar (artikel 137c).

Downloaden

Transgender personen in Nederland krijgen veel te maken met geweld. Ze voelen zich twee keer zo vaak onveilig als gemiddeld, worden zeven keer zo vaak mishandeld of daarmee bedreigd, en zijn tien keer zo vaak slachtoffer van cyberpesten.

Dat blijkt uit ‘Overal op je hoede’, een nieuw onderzoek van Transgender Netwerk naar de veiligheid van transgender personen. In dit onderzoek is er niet alleen gekeken naar geweld in de openbare ruimte, maar ook online en thuis.

 

Contactpersonen hierover

Foto van Elise met witte achtergrond

Elise van Alphen

mascotte transgender netwerk Onderzoek

“Elke dag vieze blikken, bespuugd, uitgescholden en in elkaar geslagen: één keer met een gebroken fles waar ik nog steeds littekens van heb.”

Deelnemer aan het onderzoek

Onderzoek veiligheid: Overal op je hoede Downloaden

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com