Brief aan informateur transgender emancipatie

Publicatie

Half april stuurde TNN een brief aan informateur Edith Schippers om haar en de onderhandelaars te informeren over wat er op transgender emancipatie nog moet gebeuren en op te roepen een ambitieus en samenhangend transgender emancipatiebeleid te voeren.

De volgende zes punten zijn volgens Transgender Netwerk onlosmakelijk aan elkaar verbonden voor het maken van een kwaliteitsslag in de emancipatie van trans personen:

  • Bestrijding van genderstereotypen en het vergroten van vrijheid van geslacht in onderwijs en media
  • Toegankelijke en betaalbare transgenderzorg waar zelfbeschikking voorop staat
  • Wettelijke bescherming van trans personen tegen discriminatie in Awgb en Strafrecht
  • Een verlofregeling die de medische transitie van transgender werknemers voor zowel werkgever als werknemer betaalbaar maakt en de werknemer beschermt tegen discriminatie.
  • Registratie van geslacht tot het uiterste terugdringen, zowel bij de overheid als de private sector.
  • Wijziging van geslacht bij de burgerlijke stand laten berusten op complete zelfbeschikking en zonder leeftijdsbeperking zodat intersekse personen van dezelfde regeling gebruik kunnen maken

Ook roept Transgender Netwerk de onderhandelaars en informateur op om de maatregelen van het Regenboog stembusakkoord in het regeerakkoord over te nemen. Daarbovenop stelt Transgender Netwerk voor om op vier van deze acht punten nog een extra slag te slaan ten behoeve van de transgenderemancipatie.

Lees hier de volledige Brief aan informateur transgender emancipatie.

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com