21 augustus 2023

Amsterdam UMC organiseert naast publieksavond een kennisdag voor zorgverleners

De jaarlijkse publieksavond van het Kennis- en Zorgcentrum Genderdysforie bij Amsterdam UMC is dinsdag 7 november 2023. Dan worden met belangstellenden onderzoeksplannen en nieuwe inzichten over genderincongruentie gedeeld. Er komt ook een kennisdag over transgenderzorg voor zorgverleners. Voor het eerst.

Onderzoekers van het genderteam presenteren op de publieksavond hun actuele onderzoeksplannen en bevindingen.

Wil je deelnemen, dan moet je je aanmelden via info-genderteam@vumc.nl.

De afgelopen jaren werd de publieksavond steeds online gehouden, via Zoom. De avond is dit jaar in de Amstelzaal van de locatie VUmc. Op dinsdag 7 november van 19.00 tot 21.00 uur.

Het programma voor deze avond komt kort voor de avond op de website.

Voor zorgverleners

Nieuw is de kennisdag transgenderzorg. Deze is bedoeld voor zorgverleners die al transgenderzorg bieden en zorgverleners die dit (nog) niet doen, zoals huisartsen, psychologen en medisch specialisten. Deze kennisdag is vrijdag 17 november 2023. Doel is om transgenderzorg op maat te bieden, geleverd door deskundige professionals die verspreid over het land samenwerken. Ook minder lange wachttijden moet hier uiteindelijk resultaat zijn.

Deze dag begint met een plenaire sessie over het huidige zorglandschap in Nederland op dit gebied. Daarna zijn er sessies over genderidentiteitsontwikkeling, mogelijkheden tijdens de wachttijd, fertiliteit en anticonceptie, diagnostiek en indicatiestelling, hormoonbehandeling en chirurgische opties.

In verdiepende sessies worden er updates gegeven over nieuwe wetenschappelijke inzichten die consequenties hebben voor de patiëntenzorg en is er gelegenheid om casuïstiek te bespreken. En er zijn workshops over multidisciplinaire thema’s zoals seksualiteit, fertiliteit, non-binaire identiteit en autisme.

Behoort u tot de doelgroep, kijk dan op de website van Amsterdam UMC. Daar vindt u ook de gegevens over inschrijving.

Nieuwsbrief

Het Kennis- en Zorgcentrum Genderdysforie heeft sinds kort ook een nieuwsbrief. Je kunt je hier inschrijven.

 

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com