23 maart 2015

Burgemeester utrecht staat achter transgender werknemers

Op vrijdag 20 maart werd de folder ‘Transgender op de werkvloer’ door Transgender Netwerk Nederland gepresenteerd. Burgemeester Jan van Zanen nam in het Utrechtse stadhuis het eerste exemplaar in ontvangst. De 40 aanwezigen, waaronder Utrechtse raadsleden, transgenders en onder andere vertegenwoordigers van FNV Roze, COC Midden-Nederland en Artikel 1 Midden-Nederland reageerden verheugd op de mooie folder.

Het mooiste bericht kwam echter uit de mond van de burgemeester. Hij kondigde de ondertekening van de Verklaring van Dordrecht aan. Deze verklaring is een initiatief van TNN en biedt de werkgever tien punten voor het transgender-vriendelijk maken van de organisatie. De ondertekening zal plaatsvinden op 17 april. Die dag zal ook U-pride, het lhbt-netwerk van werknemers van de gemeente Utrecht, gelanceerd worden. Eén van de initiatiefnemers van dit netwerk is Gio van den Heuvel.

Samen met brandweervrouw Bernadette Bakker en Jan Hein Cornelissen, vertegenwoordiger van het NS lhbt-netwerk Trainbow, zat Van den Heuvel afgelopen vrijdag ook in een expertpanel over de Transgenders op de werkvloer. Daar vertelde hij over zijn eigen ervaring als transgender werknemer. Die was in tegenstelling tot die van mevrouw Bakker lange tijd weinig positief. De huidige ontwikkelingen bij de gemeente stemmen hem daarom ook vrolijk en optimistisch.

TNN kijkt terug op een geslaagde middag en is de gemeente Utrecht dankbaar voor de mooie locatie. De folder ‘Transgender op de werkvloer’ is digitaal beschikbaar via download of in kleine aantallen kosteloos te bestellen. Kijk voor meer informatie op de pagina ‘Transgender op de werkvloer’.

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com