afbeelding van congres trans/intersekse/non-binair op werk

12 september 2022

Uitnodiging congres: transgender, intersekse & non-binaire mensen op het werk

Transgender Netwerk en vakbond FNV nodigen je van harte uit voor het congres Transgender, intersekse en non-binaire mensen op werk, op woensdag 12 oktober.

Veel mensen uit deze doelgroepen lopen aan tegen vragen over werk, zoals: Hoe kan ik het best handelen bij discriminatie? Welke organisaties zijn inclusieve en veilige werkplekken? En wat kan er in de CAO geregeld worden?

Ook voor HR-professionals, managers en andere professionals in D&I is er veel onduidelijkheid. Alhoewel het grootste deel van de werkgevers graag een inclusieve organisatie wil zijn voor transgender, non-binaire en intersekse mensen, weten zij vaak niet hoe. Tijdens het congres zullen we hier uitgebreid op ingaan.

 

Programma

‘s Ochtends is de presentatie van nieuw onderzoek van Transgender Netwerk over de obstakels die trans, intersekse en non-binaire mensen op de arbeidsmarkt ervaren. Ook bespreken wij waar HR-professionals tegenaan lopen. De Nederlandse organisatie voor seksediversiteit NNID zal een presentatie geven over de inclusie van intersekse personen op het werk. Het volledige programma vindt je hier.

Vervolgens kunnen deelnemers uit drie workshops kiezen:

1) een training voor HR-professionals om beter voorbereid te zijn op genderdiverse werknemers

2) voor trans, intersekse en non-binaire werknemers zélf bieden wij een training aan waarin deelnemers leren welke rechten je hebt en welke stappen je kunt nemen wanneer je discriminatie op het werk meemaakt

3) voor mensen die geïnteresseerd zijn in het inclusief maken van CAO’s biedt FNV een speciale training aan.

 

Panel events

Na een verzorgde lunch begint het middagprogramma waarin wij twee panel events aanbieden. Ervaringsdeskundigen en professionals van antidiscriminatievoorziening RADAR zullen hun ervaringen met discriminatie bespreken. In het tweede panel praten wij met verschillende organisaties over hun ervaringen met het instellen van een transitieverlof voor werknemers. Onder andere UnileverLushFNV en PwC zullen hieraan deelnemen. De dag sluiten wij af met een netwerkborrel.

 

Meld je aan

Het evenement duurt van 09.30-17u. Het is ook mogelijk om alleen het ochtend- of middagdeel van de dag bij te wonen. Meld je nu aan via dit formulier. 

Datum: woensdag 12 oktober, van 09.30-17u. Mogelijkheid om alleen ochtenddeel (09.30-14u) of middagdeel (13.30-17u) bij te wonen.

Locatie: Centraal Vakbondshuis FNV, Hertogswetering 159, 3543 AS Utrecht.

Deelname is gratis, aanmelding vereist via de website.

Toegankelijkheid: het gebouw en de zaal zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com