Plaatjes met de tekst; logopedie voor transmasculiene personen

31 maart 2023

Dat is makkelijk praten online training voor een lagere stem

Voor iedereen die een lagere stem zou willen is er een nieuwe online training waarmee je gratis thuis kunt oefenen. De training is gemaakt ter ere van het afscheid van Brand Berghouwer als voorzitter van Transgender Netwerk.

Of je nou transmasculien of non-binair bent, of gewoon wilt oefenen met een lagere stem: ‘Dat is makkelijk praten!’ geeft tips die je eenvoudig thuis kunt doornemen. Zo geeft Kris (die/diens) een aantal praktische tips om je stem, ook zonder testosteron, lager te laten klinken, geeft zanger Sem Jansen (hij/hem) een kleine masterclass zingen met je nieuwe stem, en geeft logopedist Irene (zij/haar) je achtergrondkennis over je strottenhoofd en een aantal praktische tips voor ontspanning en oefening.

De training is gemaakt ter ere van het voorzitterschap van Brand Berghouwer en is geproduceerd door het mediacollectief The Transketeers. Brand Berghouwer was voorzitter van Transgender Netwerk van 2017 tot 2022. Hij had zijn termijnen als bestuurslid en voorzitter volgemaakt en daarom nam Remke Verdegem op 1 januari 2023 het voorzitterschap van Brand over.

Op vrijdag 31 maart 2023 was er een officieel afscheid van Brand Berghouwer tijdens een feestelijk symposium over transmasculiene representatie met optredens van Tijn de Jong, Lieks Hettinga, Matthew Schwarz en Micha Meinderts. Aan het einde van het symposium mocht Brand de training ‘Dat is makkelijk praten!’ met een druk op de knop online zetten.

Waardering

In een compilatiefilmpje van collega’s en samenwerkingspartners spraken mensen waardering uit over Brands werk als voorzitter. Ze noemden hem onder andere harmonieus, verbindend, gericht op samenwerking, en vol humor. Als Transgender Netwerk zullen we Brands expertise en toewijding als voorzitter enorm missen. Brand blijft bij Transgender Netwerk betrokken als ambassadeur.

Volg de online ‘Dat is makkelijk praten!’ training hier.

Foto Brand Berghouwer © Brand Berghouwer

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com