Foto van een kind bij de online training Jong & Transgender en de tekst "Praktische handvatten om genderdiversiteit bespreekbaar te maken"

11 april 2019

E-learning voor professionals die met jeugdigen werken

De nieuwe online training Jong & Transgender is vandaag gelanceerd tijdens het congres Iedere Patiënt is Anders. De e-learning is vanaf nu landelijk en gratis beschikbaar.

In elke klas zit gemiddeld één leerling die zich niet thuisvoelt in het hokje ‘jongen’ of ‘meisje’. Vaak blijven deze kinderen onder de radar, wat kan leiden tot psychische klachten. De cijfers liegen er niet om; meer dan 2 op 3 overwegen suïcide. Werk je als professional met jeugdigen? Dan kan jij een belangrijke bijdrage leveren om deze kinderen te helpen.

Door middel van praktijkgerichte opdrachten leer je in de online training Jong & Transgender hoe je gendervraagstukken bij kinderen en jongeren vroeg kunt signaleren en bespreekbaar kunt maken. Deze module gaat over kinderen in de leeftijdsgroep van 2 tot 18 jaar.

De training is een initiatief van de Gemeente Utrecht en gemaakt door de Transketeers. Samen met diverse andere partijen zoals Movisie, Alliantie Gezondheidszorg op Maat, Transvisie en Rutgers heeft TNN aan de training bijgedragen. Meer informatie vind je hier.

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com