30 oktober 2012

European Transgender Participation Symposium geslaagd!

Afgelopen donderdag en vrijdag, 25 en 26 oktober, vond het European Transgender Participation Symposium plaats in Dordrecht. Dit symposium werd door TNN georganiseerd met het oog op de positie van transgender personen op de arbeidsmarkt. Toonaangevende bedrijven, persoonlijke ervaringen, best practices en een uitbundige uitwisseling van kennis maakten van dit symposium een succes. Kers op de taart was de ‘Declaration of Dordrecht’.

Op het symposium werd de beleving van transgender personen op de arbeidsmarkt verkend. Daarbij kwamen aspecten als de rol van de werkgever, wetgeving, het privéleven en partners in emancipatie nadrukkelijk aan bod. Dit gebeurde aan de hand van ervaringen van sprekers als o.a. Conny Koreman, Jen Janice Mohamed en Robyn McCutcheon en nog vele anderen in de workshops en plenaire sessies (lees hier het programma terug).

Bekroning van symposium was de ‘Declaration van Dordrecht’. Andere hoogtepunten waren de speeches van de  Arno Brok, burgemeester van Dordrecht, Marja van Bijsterveldt, minister van OC&W, en de speech van de staatssecretaris van Sociale Zaken, Paul de Krom.

De speeches van minister Van Bijsterveldt en staatssecretaris De Krom zijn hier terug te lezen, net als de Declaration van Dordrecht. Dit laatste document zal TNN nog veelvuldig in gaan zetten in de emancipatie van transgenders op de werkvloer. Het is een richtinggevend document voor werkgevers en overheden en een handvat voor transgender werknemers en werkzoekenden zelf.

Speech minister Van Bijsterveldt (OC&W)
Speech staatssecretaris De Krom (SZW)
Declaration of Dordrecht

Het symposium werd vrijdag afgesloten door cabaretière Merel Moistra. Haar ode aan Conny Koreman, project manager Infrastructure bij Ballast Nedam als voorzet voor Conny The Mucical, bracht het publiek in vervoering. Opgetogen trok het gezelschap daarna onder aanvoering van Merel naar de borrel waarbij ook nog eens in koor de liefde voor het leven werd bezongen. Merel Moistra staat 24 november in de halve finale van Cameretten in het Oude Luxor Theater in Rotterdam.

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com