Foto van twee ineengeslagen handen en de tekst "Partner & Transgender"

14 december 2017

Forum voor partners transgender personen

Er komen veel vragen op je af als je partner transgender blijkt te zijn. Daarom is Nienke, zelf transgender, een website gestart voor partners: www.partner-transgender.nl. Met veel informatie, ervaringsverhalen en ook een forum waar mensen met andere partners of met transgender personen in contact kunnen komen.

Het is soms verwarrend als je partner je vertelt transgendergevoelens te hebben. Of als je een relatie krijgt met iemand die transgender is. En als je partner in transitie gaat, wat doet dat met jou? Nienke heeft ook zelf gezien hoe zwaar het voor haar partner is.

Op de website komen bijvoorbeeld ervaringsverhalen van transgender mensen zodat partners zich een beeld kunnen vormen. Wat betekent het om transgender te zijn en op wat voor manier kun je allemaal transgender zijn? Wat zijn de verschillen? Transgender personen zelf kunnen informatie vinden over waar ze met hun vragen kunnen aankloppen.

Tien tips

Halverwege 2016 verscheen er een boek van Marian Geurtsen waarnaar ook wordt verwezen op de website van Nienke en Jess. Geurtsen had voor ‘Een bijzondere liefde’ veertien partners van transgender personen geïnterviewd. Ook de zelfhulpgroep (H)Erkenning, onderdeel van Transvisie Patiëntenorganisatie, wordt vermeld op de site. Het was tot voor kort een van de weinige plaatsen waar partners en familie van transgender personen terecht kunnen met hun verhalen en vragen.

Eerder al kon je op de website van transgenderinfo.nl ervaringsverhalen van partners en familie vinden. Plus ook tien tips voor partners. Zoals: sta je verwarring toe, neem de tijd, wees betrokken, neem iemand in vertrouwen en leg contact met andere partners.

Wat betreft die laatste tips biedt de nieuwe website nu heel veel mogelijkheden en kansen. In december 2017 wordt de laatste hand aan de website gelegd, maar het forum functioneert al. Hieronder nogmaals de link.

https://www.partner-transgender.nl/

 

 

 

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com