Theatergroep Pardon speelt Panet Femme - Je ziet 7 personen in kleren in de kleuren van de regenboog op een speelvloer in een groep staan

25 mei 2024

Ga mee naar Planet Femme

En laat je onderdompelen in een perfecte wereld vol vrouwen…. Of is dat wel zo?

Op planet Femme, een planeet gelegen in de Moedermelkweg en waar alles perfect is, voelt één minister zich geen vrouw. Wat! Wat dan? Daar heeft Jess zelf ook niet meteen een antwoord op.

Met de rol van Jess vertelt Nina van der Linden een eigen verhaal over hoe het is om te twijfelen aan je seksualiteit of genderidentiteit. Hoe reageren anderen op jouw bestaan als jij niet meer automatisch meedoet met de rest? En als je openlijk vragen gaat stellen? In een speelse maar ook uitdagende reis langs de LHBTIAQ+ identiteiten, wordt je meegenomen langs mensen die meteen steunend zijn tot mensen die hard vechten tegen veranderingen. Langzaam wordt planet Femme steeds kleurrijker.

“Pardon haakt in op de actuele discussie rondom de Transgenderwet in deze humoristische queer voorstelling.” — Nina van der Linden, hoofdrol speler

Planet Femme wordt gespeeld door theatergroep Pardon

Samen met Nina en vier andere kersverse nieuwe spelers vormen artistiek leider Robin Caro, muzikaal leider Fay Verberk en choreografisch leider Anne Giljamse een cast van acht ministers. Pardon speelt 6 voorstellingen verspreid door heel het land. Kijk hier voor de speellijst.

 

Tekst: Femke Hurkmans
Fototgrafie: Femke Hurkmans

Contactpersonen hierover

Foto van Femke met witte achtergrond

Femke Hurkmans

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com