Midshot foto van iemands blote rug en een handdoek om het middel en het logo van Sauna Niewezijds met de letters NZ en een rondje met de trans vlag kleuren

9 maart 2019

Gender Fluids Nieuwezijds: een sauna voor iedereen

Gaysauna Nieuwezijds organiseert sinds kort op de 2e zaterdag van de maand een dag waarop iedereen welkom is, ongeacht wat je gender,geslacht of geaardheid is. Gaysauna’s kenmerken zich door alleen toegankelijk te zijn voor mannen en, anders dan bij een reguliere sauna, ook ruimte te hebben ingericht voor seksueel contact. Er zijn al meerdere gaysauna’s die ook speciale dagen organiseren waar ook (transgender) vrouwen welkom zijn. We hebben organisator Alex een paar vragen gesteld over deze activiteit.

Voor welke doelgroep is deze activiteit bestemd?

Iedereen is op deze dag welkom, ook cismannen en cisvrouwen, maar de dag is vooral gericht op transgender en non-binaire personen.

Voor wie is het leuk om hier naartoe te gaan?

Als je comfortabel met je eigen lichaam bent, je wil genieten van een saunabezoek en een spannende sfeer, of zelfs seksueel contact zoekt. Als je niet graag bekeken wil worden, is dit niet de sauna-ervaring voor jou. Kleding is geen optie in de sauna, het enige wat je draagt om jezelf te bedekken is een (grote) handdoek.Ook is het niet handig om een sauna te bezoeken als je afhankelijk bent van hulpmiddelen die niet sauna-bestendig zijn, zoals een pruik, of een dikke laag make-up.

Maakt het uit op wat voor mensen je valt?

Nee dat maakt helemaal niet uit, er zijn homo en biseksuele mannen, maar er kunnen ook lesbische en heteroseksuele mensen aanwezig zijn.

Wat kan ik verder verwachten?

Het is een ontspannen en gezellige gelegenheid, waar je ook lekker kunt eten en drinken. Je kunt natuurlijk gebruik maken van de sauna en het bubbelbad, maar je kunt ook genieten van een chocolade- of zoutscrub. De sauna is gericht op ontmoeting, met de mogelijkheid tot intieme contacten. Die  contacten vinden vooral plaats op de daarvoor bestemde afdeling met een darkroom en privé hokjes. Maar hoe later op de avond, hoe spannender het wordt. Na middernacht zijn er eigenlijk alleen nog mensen die komen voor seksuele contacten.

Is het een veilige omgeving?

De Gender Fluids dag is zeker een safe space en het personeel draagt daar ook zorg voor. Mocht er wel iets vervelends gebeuren zorg er dan voor dat je dit meteen bij een medewerker meldt.

Kan ik ergens terecht met vragen?

Je kunt Alex mailen met vragen over de activiteit, maar ook met andere vragen over transgender onderwerpen. Via de mail kun je ook op de gastenlijst komen, dan krijg je korting op de entree. Het emailadres is: nzgenderfluids@gmail.com

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com