Foto van Sophie op kantoor met de transvlag als achtergrond

14 oktober 2018

Gids voor een transgendervriendelijke werkvloer

Personeelsbeleid is eenvoudig transvriendelijk te maken. Daarom heeft TNN een nieuwe gids speciaal voor werkgevers, diversiteitsadviseurs én HR- en personeelsmanagers. Tijdens de Coming-OutWeek zijn de eerste exemplaren uitgereikt.

Een schrikbarend aantal trans personen zit zonder werk thuis. Volgens het SCP hebben transgender personen drie keer vaker dan de algemene bevolking een werkloosheid- of arbeidsongeschiktheidsuitkering. Een van de redenen is dat ze niet zichzelf konden en durfden te zijn op de werkvloer of wanneer ze dat wel waren, zich niet welkom voelden door pesterijen of zelfs discriminatie.

Actie van werkgevers voor een transgendervriendelijke werkvloer is dus hoognodig. Niet alleen voor het welzijn en de financiële situatie van trans personen, maar zeker ook voor de rest van de maatschappij. Denk maar aan al de talenten en vaardigheden die voor de arbeidsmarkt verloren gaan met zoveel trans personen thuis.

Inspirerende praktijkvoorbeelden

Om het voor werkgevers nog eenvoudiger te maken om hun beleid transgendervriendelijk te maken, heeft TNN de Gids voor een transgendervriendelijke werkvloer gelanceerd. Hierin staan inspirerende praktijkvoorbeelden, wetenschappelijke bewezen interventies en praktische richtlijnen en tips.

De Arnhemse wethouder Martien Louwers ontvangt de Gids voor een transgendervriendelijke werkvloer van Brand Berghouwer

Op Coming-Outdag op 11 oktober zijn de eerste exemplaren uitgereikt. In Dordrecht ontving wethouder Peter Heijkoop de gids van onze oud-voorzitter en trans ambassadeur Corine van Dun, en in Arnhem kreeg wethouder Martien Louwers een exemplaar van onze voorzitter Brand Berghouwer. Beide gemeentes tekenden op deze dag de Verklaring van Dordrecht voor transvriendelijk werkgeverschap.

Download de Gids voor een transgendervriendelijke werkvloer hier.

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com