grafsteen-aaicha Bergamin met bloemen

6 augustus 2015

Grafsteen voor Aaicha Bergamin

Op dinsdag 28 juli 2015 vond de grafsteenonthulling plaats voor Aaicha Bergamin. Namens TNN waren CB Berghouwer en Brian van Nunen aanwezig. Aaicha Bergamin, transgenderpionier, is vorig jaar op 31 mei 2014 overleden en van gemeentewegen begraven.

Alex Bakker en Dolly Bellefleur hebben zich ingezet om haar niet anoniem te houden en hebben haar door middel van crowdfunding en een ontwerpwedstrijd een grafsteen kunnen geven. Door deze onthulling is het mogelijk geweest haar alsnog een waardig afscheid te geven, Alex Bakker sprak over haar en Dolly Bellefleur heeft haar een muzikale hommage gegeven.

Brian van Nunen is sinds 30 mei 2015 aangetreden als bestuurslid bij TNN. Hij heeft de portefeuille achterban en zal zich de komende tijd gaan inzetten om de brug te slaan tussen de doelgroep waar TNN zich voor inzet als belangenbehartiger en de organisatie. Om die reden was hij recent ook aanwezig bij de activiteiten van de TransPride Amsterdam.

Lees meer over de onthulling van de grafsteen op de website van AT5 of Het Parool. Bekijk ook wie er nog meer actief is in het bestuur van TNN.

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com