afbeelding alliantie gelijkspelen

18 februari 2020

Hoe is de trans-acceptatie in de sport?

Hoe zit het met de transgender-acceptatie in de sport? Dat vroegen de Alliantie Gelijkspelen 4.0 en Transgender Netwerk Nederland (TNN) zich af. Om hier meer over te weten hebben wij een korte vragenlijst gemaakt, die je hier volledig anoniem kan invullen!

De Alliantie Gelijkspelen 4.0 is een samenwerking tussen verschillende sportorganisaties, waaronder de KNVB, het NOC*NSF en de John Blankenstein Foundation. Samen zetten zij zich in om de acceptatie van LHBTI-personen binnen de sportwereld te verbeteren. Dit doen ze bijvoorbeeld door aandacht te besteden aan Coming Outday en door onderzoek te doen naar de ervaringen van LHBTI’ers met sporten.

Wij zijn op zoek naar jouw ervaringen en meningen, ook als je niet (meer) sport!

Met de nieuwe vragenlijst hopen de Alliantie en TNN beter in kaart te kunnen brengen waar transgender personen tegen aan lopen in de sportwereld, en hoe deze situaties nog verbeterd kunnen worden. In de vragenlijst worden onder meer vragen gesteld over (veranderingen in) jouw sportdeelname, ideeën en positieve en negatieve ervaringen. Om mee te doen aan de vragenlijst hoef je niet nu te sporten; wij horen ook graag jouw verhaal als je niet meer sport of nog nooit gesport hebt!

Deelname aan de vragenlijst is volledig anoniem, en duurt ongeveer 5-10 minuten. Klik hier om mee te doen!

Voor eventuele vragen over het onderzoek kan je contact opnemen met Agnes Elling van het Mulier Instituut, die het onderzoek uitvoert: a.elling@mulierinstituut.nl.

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com