Boris van der Ham neemt het eerste exemplaar in ontvangst van Zie wie ik ben

14 februari 2024

Indrukwekkende boekpresentatie van Zie wie ik ben

Op zaterdag 10 februari was de boekpresentatie van Zie wie ik ben, verhalen van transgender personen met een licht verstandelijke beperking. Boris van der Ham, voorzitter van Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland, nam het eerste exemplaar in ontvangst.

Op 10 februari was de feestelijke presentatie van het foto-verhalenboek Zie wie ik ben, verhalen van transgender personen met een licht verstandelijke beperking. Ruim honderd mensen kwamen naar zorgorganisatie Amerpoort in Baarn om de publicatie te vieren. Niet eerder was er in Nederland een evenement waar zoveel genderdiverse mensen met een licht verstandelijke beperking bij elkaar kwamen.

Er waren optredens van drag queen Phoebe Crystal en van zangeres Agnes Geneva. Initiatiefnemers Jess en Gio vertelden over het ontstaan van het boek en auteur en fotograaf Özden Karababa over het maakproces. Boris van der Ham, voorzitter van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland, nam het eerste exemplaar in ontvangst. In een toespraak onderstreepte hij hoe belangrijk het is dat er aandacht is voor de groep transgender mensen met een licht verstandelijke beperking.

Ontroerend

Onder de aanwezigen waren veel transgender mensen met een licht verstandelijke beperking. Maar ook op het podium was de groep goed vertegenwoordigd. Zo vertelden een paar van de hoofdpersonen uit het boek over hun ervaringen. Vooral de aanwezigen zonder verstandelijke beperking vonden dit een ontroerend gedeelte van de middag.

Zie wie ik ben, verhalen van transgender personen met een licht verstandelijke beperking is te bestellen via boekhandel Savannah Bay in Utrecht.

Voor de doelgroep is het gratis te verkrijgen, met een vrijwillige bijdrage voor portokosten. Interesse? Stuur een mail aan transcafe-lvb@transvisie.nl.

Foto’s door Angela Jütte

 

 

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com