22 oktober 2019

#Kweetnie als je over je gender of seksuele oriëntatie twijfelt

Het is helemaal oké als je het nog allemaal even niet weet. Als je niet goed weet wat je voelt en wat je daarvan moet vinden. Dat is de boodschap van ‘Iedereen Is Anders’, een platform voor LHBTI-jongeren die zoekende zijn.

Zit je met allerlei twijfels zoals ‘ben ik misschien homo? Of misschien wel biseksueel? Wat is transgender? Waar kan ik terecht met vragen over gender? Hoe vertel ik het aan mijn omgeving? En waar kan ik aankloppen als ik echt in de knoop zit? Dan kun je ook op deze site terecht. En je vindt er tips en advies over waar je inderdaad kunt aankloppen.

#Kweetnie is de naam van een campagne die is gestart op 11 oktober, coming-outdag. Een actie van Movisie, 113 Zelfmoordpreventie, COC Nederland en het ministerie van VWS voor jongeren die twijfelen over identiteit of seksuele oriëntatie. Bekende personen zoals Jessie Maya en Rutger Vink delen op Instagram hun Kweetnie-verhaal en vertellen dat het niet erg is om nog niet te weten wie je bent of wat je voelt. Ook vragen ze jongeren met welke vragen zij worstelen. Advies: blijf er vooral nooit mee worstelen, maar praat erover met je omgeving.

De campagne is in de eerste instantie gericht op jongeren. Maar ook ouders en opvoeders kunnen er iets van opsteken. Vermoed je bijvoorbeeld dat je kind homo, lesbisch, biseksueel of transgender is? Of komt je kind er bijvoorbeeld zelf mee en zie je dat het zich terugtrekt en zelfs minder vrolijk is dan vroeger? De pagina voor ouders en verzorgers biedt tips en adviezen.

Hier de link naar de pagina van Kweetnie over genderidentiteit, met veel informatie, video’s, links, verhalen en tips. En ‘veelgestelde vragen’ zoals ‘Wat is gender?, ‘Vanaf welke leeftijd weet je of je transgender bent?’, ‘Hoe komt het dat iemand transgender is?’, ‘Wat is transitie?’ en ‘Waarom zou je de puberteit remmen en uitstellen?’

 

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com