foto van het tekenen verklaring van Dordrecht

12 oktober 2016

Lelystad tekent de Verklaring van Dordrecht

Afgelopen coming-out dag ondertekende de gemeente Lelystad de verklaring van Dordrecht.  Deze Verklaring heeft Transgender Netwerk Nederland in 2013opgesteld om de werkvloer en arbeidsmarkt transgendervriendelijk te maken. Met de handtekening van de wethouder Janneke Sparrenboom schaart de gemeente zich aan de zijde van de gemeentes Enschede, Utrecht, Den Haag en Amsterdam.

Tien punten worden in de verklaring genoemd.  Het zijn punten om discriminatie op de werkvloer te voorkomen, om iemands transitie op het werk te vergemakkelijken (denk aan het veranderen van iemands naam en mailadres), en om een grotere bewustwording op het werk te bevorderen over het bestaan van genderdiversiteit.

De gemeente Lelystad geeft met de ondertekening van de verklaring óók een duidelijk signaal af aan andere werkgevers in Lelystad en omstreken: ook zij hebben de verantwoordelijkheid om voor elke werknemer een veilig werkklimaat en gelijke kansen op promotie te creëren. Ongeacht of de werknemer zich nu een man óf een vrouw voelt. Of juist iets er tussenin of geen van beide.

Lelystad geeft het goede voorbeeld. Welke werkgever volgt?

 

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com